Početna Danas u gradu Jovanu Dejanoviću uručena Februarska nagrada

Jovanu Dejanoviću uručena Februarska nagrada

0

Jovan Dejanovic i Milos Vucevic  (1)

Povodom obeležavanja 1. februara Dana Grada Novog Sada u Svečanoj sali Gradske kuće održan je prijem 32 delegacije iz gradova pobratima i gradova prijatelja, a domaćini su bili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsednica Skupštine Grada Novog Sada Jelena Crnogorac. Gradonačelnik Miloš Vučević tom prilikom zahvalio se svim gostima što su došli da uveličaju rođendansko slavlje Novog Sada, ali i na dosadašnjoj dobroj saradnji.

Ponosan sam što, obeležavajući dan kada je Novi Sad dobio status slobodnog kraljevskog grada, imamo priliku da budemo u društvu naših brojnih prijatelja iz gradova Srbije i Evrope. To je rezultat dobrih međusobnih odnosa i ubeđen sam da ćemo u narednom periodu steći još prijatelja dokazujući da smo grad otvorenog srca koji je tu i u veselju i onda kada je potrebna naša podrška i pomoć – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i čestitao svim Novosađanima Dan Grada.

Među predstavnicima brojnih gradova bio je i Siniša Mali gradonačelnik Beograda.

Novi Sad u potpunosti daje sve ono što je stanovniku jednog velikog savremenog grada potrebno. Bograd i Novi Sad intenzivno sarađuju oko svih pitanja koja su važna za građane. Voleo bih da u Beogradu imamo gradski prevoz kakav je u Novom Sadu, a i Novi Sad može mnogo dobrog da nauči od Beograda. Za Srbiju je važno da veliki gradovi sarađuju jer samo zajedno smo jači i gradimo bolju budućnost Srbije – izjavio je Siniša Mali.

Jovan Dejanovic i Milos Vucevic  (2)
Predstavnik Gračanice Branimir Stojanović rekao je da se kao predstavnik Srba sa Kosova u Novom Sadu oseća kao kod kuće.

Novi Sad nam se uvek našao kada nam je bilo teško, na čemu smo izuzetno zahvalni. Želim da na ovaj veliki dan Novosađani znaju da svi Srbi sa Kosova i Metohije takođe slave – istakao je Branimir Stojanović.

Aleksandar Sergejevič Puškin u ime rukovodstva Nižnjeg Novgoroda čestitao je rođendan građanima Novog Sada.

Ove godine navršava se deset godina od kako su Novi Sad i Nižnji Novgorod pobratimi, pa su u narednom periodu predviđeni značajni susreti predstavnika naših gradova što će biti novi zamajac produbljivanju odnosa u oblastima obrazovanja, ekonomije i sporta – rekao je Puškin.

Jovan Dejanovic i Milos Vucevic  (3)

Nakon prijema u Gradskoj kući na sceni “Jovan Đorđević” Srpskog narodnog pozorišta održana je Svečana akademija, a gradonačelnik Miloš Vučević uručio je Februarsku nagradu ovogodišnjem dobitniku Jovanu Dejanoviću, nekadašnjem gradonačelniku Novog Sada.

Srećan sam što sam dobitnik Februarske nagrade, jer svaka nagrada, a posebno kada je reč o mom voljenom gradu, znači mnogo. Budući da sam dugo radio razne poslove u gradu, uvek sam osećao obavezu da pomognem i doprinesem boljitku grada, što sam i činio. Od maja 1942. godine kada sam pušten iz logora stacionirao sam se u Novom Sadu i sve dobre stvari, a i one manje dobre, koje su se dešavale, ja sam doživljavao sa puno zadovoljstva – izjavio je ovogdišnji dobitnik Februarske nagrade Jovan Dejanović koji je novčani deo te nagrade, u iznosu od 130 000 dinara, namenio ŠOSO “Milan Petrović” za kupovinu neophodne opreme za decu iz te škole.

U okviru kulturno-umetničkog programa Svečane akademije nastupili su duo “Vokalises”, plesni studio “Alegro”, KUD “Svetozar Marković”, tamburaški orkestar “Zorule” i glumačka sekcija Gimnazije “Isidora Sekulić”.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad