Početna Danas u gradu Karneval na “Festivalu ljubavi”: Duh Venecije u Novom Sadu!

Karneval na “Festivalu ljubavi”: Duh Venecije u Novom Sadu!

Festival ljubavi” organizovao je sinoć žurku pod maskama na Trgu slobode i doneo duh venecijanskog karnevala u Novi Sad!

Novosađani su to oduševljeno prihvatili i došli maskirani na centralni novosadski trg, a celu atmosferu upotpunili su italijanski hitovi koje je birao DJ Bella Italia.

Imali smo priliku da vidimo maske koje su stigle baš iz Venecije, zatim maske koje su nosili najmlađi, ali i oni stariji sugrađani, a ko nije imao svoju masku mogao je da je kupi u našoj suvenirnici. Svi koji su došli sa maskom dobili su gratis vaučer za pivo.

Počelo je glasanje za najlepši novosadski zaljubljeni par, a par sa fotografijom koja bude imala najviše lajkova putuje na Jahorinu. Galeriju sa fotografijama možete pogledati OVDE i dati svoj glas.

Među najvećim atrakcijama na Trgu slobode i dalje su “Love Gate”, ili ulaz na Trg slobode u obliku srca, “Nestea Flower Wall”, jedinstvena konstrukcija od prirodnog cveća na kojoj na 30 jezika piše “ljubav” i na kojoj možete zaključati svoju katancem koji se kupuje u suvenirnici. Vreme možete provesti i u Amstel kolibi uz hranu i piće.

U toku trajanja festivala imate priliku da vidite slike čuvenih Novosađanki, kao i starih fotografija iz novosadskih atelja, koje su rezultat divne saradnje sa Galerijom Matice srpske, Spomen- zbirkom Pavla Beljanskog, Muzejom Vojvodne i Muzejom grada, ali i radove novosadskih fotografa na temu “Ljubav”.

Humanitarna aukcija umetničkih dela novosadskih vajara na temu “Ljubav” je u toku, a više o tome možete saznati na ovom linku.

“Festival ljubavi”, u organizaciji Color Press Grupe i kompanije “Ninamedia”, uz podršku Grada Novog Sada, traje do 9. marta, a sve informacije možete saznati na zvaničnom sajtu www.color.rs/love2017 i Fejsbuk stranici – Festival ljubavi Novi Sad.