Početna Danas u gradu Koncert učenika muzičke škole i Zimska prodajna izložba u KCNS

Koncert učenika muzičke škole i Zimska prodajna izložba u KCNS

Danas, 21. decembra u 12 časova Kulturni centar Novog Sada organizuje Koncert učenika muzičke škole Kulturno sklonište u Klubu “Tribina mladih”. Ulaz će biti slobodan.

Kulturno sklonište je centar za muzičko obrazovanje u kom polaznici svih generacija stiču osećaj i usavršavaju veštinu interpretiranja i stvaranja popularne muzike. Pored toga, Kulturno sklonište ima cilj da širi znanje o istoriji muzike i kulture opšte, kao i da poboljša kvalitet pop, rok, džez i bluz scene, stvarajući kvalitetne muzičare. Pedagoški pristup u Kulturnom skloništu takođe se razlikuje od standardnog školskog pristupa, pošto se u centru podržavaju, ističu i neguju različitost, posebnost, autorstvo i sloboda.

Podjednako se radi na jačanju individualzma i timskog duha, ali se pre svega poklanja pažnja ličnosti i afinitetima svakog polaznika. Centar su osnovali gitarista Petar Jelić i violončelistkinja Aleksandra Berček Jelić 2008. godine. Tokom 11 godina rada i više od 900 polaznika, stvorena je muzička porodica koju kako profesori tako i polaznici doživljavaju kao neodvojiv deo svoje svakodnevnice. Zahvaljujući takvoj energiji i radu tima kvalitetnih profesora – aktivnih muzičara, Kulturno sklonište je postalo jedna od najatraktivnijih škola za popularnu muziku u Srbiji.

U ponedeljak, 23. decembra od 20 časova u Malom likovnom salonu na pretprazničnoj čajanci biće otvorena Zimska prodajna izložba.

Pored dvadesetak samostalnih, Mali likovni salon svake godine priređuje i po dve prodajne izložbe. Jedna od njih je Zimska prodajna izložba na kojoj svoje radove za prodaju izlažu savremeni likovni umetnici, od kojih je većina već prethodno imala prilike da na samostalnim izložbama u ovoj galeriji predstavi svoja autorska dela. U mesec prazničnih dana publika će, sve do 24. januara 2020. godine, moći da pogleda najnovije radove autentičnih likovnih izraza umetnika različitih generacija i poetika, kao i da po povoljnim cenama postanu ponosni vlasnici izloženih dela. Tako će vas ove zime u Malom likovnom salonu dočekati radovi sledećih autora: Ljubomir Vučinić, Jasna Gulan Ružić, Sima Gucunski, Vesna Janić Pantović, Dragan Jankov, Goran Jureša, Bojan Kiridžić, Dragana Kojić, Lazar Marković, Miodrag Miljković – Mija, Aleksandar Obrovski, Monika Sigeti, Gabriela Hajzler i Vančo Hristov.

Izvor: RTV
Foto: Promo