Početna Danas u gradu Konkurs za obuku volonterki u SOS Ženskom centru

Konkurs za obuku volonterki u SOS Ženskom centru

0

sos-zenski-centar-novi-sad-jpg_660x330

Udruženje SOS Ženski centar iz Novog Sada još četiri dana ima otvoren konkurs za obuku volonterki za rad na SOS telefonu namenjenom ženama sa iskustvom nasilja. Rok za prijavu je 31. mart.

Obuka je namenjena devojkama i ženama zainteresovanim za sticanje znanja i veština u radu sa ženama koje su preživele različite oblike nasilja kao i za volontiranje u organizaciji SOS Ženski centar u Novom Sadu.

Zainteresovane kandidatkinje mogu da se prijave putem mejla sosvolonterka@gmail.com, nakon čega će dobiti prijavni formular.

SOS Ženski centar je nevladina neprofitna organizacija koja se bavi prevencijom rodno zasnovanog nasilja u društvu, sa akcentom na porodičnom nasilju. Ove godine slavi 14 godina rada, tokom kojih je od SOS servisa prerastao u organizaciju koja pored telefonske podrške u svoje delatnosti ubraja i besplatno individualno savetovanje žena, psihološko kao i pravno savetovanje.

Radno vreme “Sos Ženskog centra” je svakog radnog dana od 17 do 21 čas, a broj telefona je 021 422 740. U tom periodu se posebno edukovane volonterke javljaju na telefon i tokom razgovora pružaju besplatnu informativnu, emocionalnu i psihosocijalnu podršku pozivarkama.

Više informacija o aktivnostima SOS Ženskog centra može se pronaći na zvaničnoj Facebook stranici organizacije.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo