Početna Danas u gradu Do kraja godine Novo naselje dobija preuređeno igralište i teretanu

Do kraja godine Novo naselje dobija preuređeno igralište i teretanu

0

U toku je uređenje prostora na uglu ulica Simeona Piščevića i Branislava Borote. Uređenje je u skladu sa projektom koji je pobedio na arhitektonskom konkursu „Nova mesta“, u okviru realizacije projekta Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture.

Predviđeno je da bude uređena površina od 4.680 kvadrata, gde je i bilo dečije igralište i teren za basket. Biće zadržana multifunkcionalna sprava na dečijem igralištu, koja će biti reparirana, a planirano je postavljanje tartan podloge, kao i tri nova rekvizita (njihalica, vrteška, klackalica), prilagođena različitim uzrastima dece.

Osim toga, biće postavljeno i ograđeno igralište. Ono će imati dve celine i biće opremljeno rekvizitima. Na igralištu će moći da se igra basket i mali fudbal, a u Upravi za građevinsko zemljište kažu da će deo prostora biti predviđen za rekreaciju i vežbanje. Igralište će biti ograđeno panelima koji su otporni na udarce, smanjuju nivo buke zbog odskoka i osiguravaju optimalno zadržavanje lopte.

Fitnes igralište biće postavljeno na podlozi od gumenih ploča, a sadržaće teretanu na otvorenom sa šest fitnes sprava, kao i dva stola namenjena za stoni tenis.

Osim devet standardnih klupa sa naslonom, predviđeno je postavljanje jedne kontinualne i jedne radijalne klupe. Građanima će, takođe, biti na raspolaganju 10 korpi za otpatke i držač za bicikle, kao i javna česma.

Ovaj prostor će zadržati gotovo svo zelenilo, a najavljeno je i da će biti dodatno ozelenjen različitom sadnjom.

Radove izvodi Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije. Za realizaciju ovog projekta opredeljeno je 48,6 miliona dinara, a radovi će biti gotovi do kraja godine.

Izvor: novisad.com
Foto: Pixabay