Početna Danas u gradu Leto na Trgu galerija: Koncert benda “Ljubičice” ispred SZPB

Leto na Trgu galerija: Koncert benda “Ljubičice” ispred SZPB

Koncert benda “Ljubičice” održaće se na platou ispred Spomen-zbirke Pavlja Beljanskog, danas, 18. jula, u okviru manifestacije “Leto na Trgu galerija”, s početkom u 21 sat.

Elektro bluz duo iz Pančeva „Ljubičice“ koji čine Vuk i Petar Stevanović predstavlja nezaobilazni deo regionalne alternativne muzičke scene koji sarađuje sa mnogobrojnim izvođačima širom sveta.

Muzički sastav izvodi najrazličitije koncertne eksperimente, od elektro-scenskih spektakala do intimnih akustičnih nastupa, gradeći neobični spoj savremenog i retro zvuka.

U svoj elektronski gruv ubacuju elemente novog talasa, bluza i tintinabulija. Nakon mnogobrojnih festivala među kojima je i nedavno održan EXIT 2019, duo „Ljubičice“ nastupiće prvi put u okviru Leta na Trgu galerija.

Podsećamo, od 22. juna do 29. avgusta 2019. godine u toku je osma manifestacija “Leto na Trgu galerija” koju tokom letnjih meseci organizuju tri muzejske institucije na Trgu galerija – Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Galerija Matice srpske i Galerija likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića.

Ovogodišnji ciklus programa ispunjen je koncertima, predavanjima, projekcijama i drugim vidovima prezentovanja kultura različitih zemalja.

Svakog četvrtka u 21 sat, uz besplatan ulaz, publika će moći da uživa u vrtovima muzeja, a pojedini programi odvijaće se i na samom Trgu galerija.

Manifestaciju su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama AP Vojvodine, kao i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

Autor: NsHronika
Foto: Promo