Početna Danas u gradu Maja Gojković na putovanja vodi ceo kabinet

Maja Gojković na putovanja vodi ceo kabinet

Gradska kucaPredsednica Skupštine Maja Gojković povela je na put u Alžir skoro sve najbliže saradnike iz svog kabineta, njih četvoro, plus obezbeđenje.

Iako je u javnosti malo poznato koji su rezultati poseta Gojkovićeve svetskim parlamentima, sigurno je da prva dama srpske skupštine ima standardnu ekipu za putovanja i pored mera štednje za koje se zalaže Vlada. Kako Blic saznaje, ona skoro na sva putovanja vodi najuži kabinet, odnosno svoje savetnike.

Gojkovićeva ima tri savetnika koja su često u delegaciji, a na put povremeno pođe još neko iz skupštinskih službi. Poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže da je možda potrebno da Gojkovićeva vodi više savetnika.

“Možda je potrebno u zavisnosti od posla i sa kim se sastajete, gde idete, povesti više njih. Mislim da se strogo vodi računa o tome”, kaže Đukanović.

Gojkovićeva je od početka godine putovala desetak puta u inostranstvo. Tako je, primera radi, u Tursku vodila troje saradnika, a u Kuvajt četvoro. S njom je takođe na svim putovanjima i jedan pripadnik MUP-a, odnosno njeno obezbeđenje. Predsednica i njeni saradnici na putu provode dva, tri dana. Iako najuži kabinet s njom obilazi strane parlamente, prema saznanjima Blica, predsednici se kupuje karta uvek u ekonomskoj klasi.

Javna tajna u Skupštini Srbije nisu samo delegacije koje sastavlja, već i činjenica da je u sukobu s poslanicima, pa i s poslaničkom grupom svoje SNS. Tako je prošle nedelje došlo do otvorenog sukoba kada su joj pojedini naprednjaci zamerili način na koji vodi skupštinska zasedanja, a ona im je poručila da se oni ništa ne pitaju.

Delegacije Maje Gojković nisu se razlikovale mnogo ni tokom prošle godine. Ostaće upamćen protokolarni sastanak u Ruskoj dumi na koji je otišla sa četiri saradnika iz kabineta, i to u danima kada je pred poslanicima bio predlog budžeta.

Autor:021