Početna Danas u gradu Manifestacija “Knjiga u srcu” u Gradskoj biblioteci

Manifestacija “Knjiga u srcu” u Gradskoj biblioteci

0

Tradicionalna manifestacija Knjiga u srcu – susret sa najvernijim čitaocima Gradske biblioteke u Novom Sadu i dodeljivanje priznanja deci uzrasta od petog do osmog razreda osnovne škole održaće se u petak, 10. januara, od 18 časova, u Čitaonici Gradske biblioteke (Dunavska 1).

Knjiga u srcu je godišnja pohvala i nagrada članovima Gradske biblioteke u Novom Sadu, osnovcima uzrasta od 5. do 8. razreda, koja svojim čitalačkim navikama izgrađuju kulturu čitanja i time promovišu čitanje među vršnjacima.

Počasna gošća biće Nikoleta Novak, čiju će novu knjigu, pod nazivom “Poziv”, nagrađena deca dobiti na poklon. Knjiga “Poziv” je na 64. Međunarodnom beogradskom sajmu osvojila nagradu za najbolju dečju knjigu godine.

Centralni deo manifestacije biće dodela pohvalnica i knjiga i druženje nagrađenih sa Nikoletom, kao i davanje autograma i fotografisanje za uspomenu. U muzičkom delu programa nastupiće mladi iz Centra za afirmaciju umetnosti iz Novog Sada.

“Zahvalnice za uspešnu i lepu višedecenijsku saradnju biće uručene i odraslim prijateljima Dečjeg odeljenja. Posebnu počast odaćemo kumu naše manifestacije, prof. dr Jovanu Ljuštanoviću, koji nas je napustio ove godine”, navodi se u saopštenju Gradske biblioteke u Novom Sadu.

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay