Početna Danas u gradu Miloš Vučević posetio Dobrovoljno vatrogasno društvo u Kaću

Miloš Vučević posetio Dobrovoljno vatrogasno društvo u Kaću

0

Milos Vucevic u Kacu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je Dobrovoljno vatrogasno društvo u Kaću koje je na godišnjoj skupštini obeležilo i 106 godina od osnivanja.

Ovo je jedno od najstarijih dobrovoljnih vatrogasnih društava kod nas i raduje me što zajedno možemo da obeležimo njihovu važnu godišnjicu. Grad Novi Sad obezbedio je vatrogasnu opremu prema izraženoj potrebi DVD Kać, to jest vatrogasne cevi, odeću i pumpu, i nadam se da ćemo tako doprineti efikasnosti njihovog rada. Grad Novi Sad želi da bude ujedinjen sa svim organizacijama koje brinu o bezbednosti, jer jedino tako možemo pružiti adekvatnu zaštitu građanima. U situacijama kada su ugroženi ljudi i imovina, kakva je danas u Srbiji u područjima koje je pogodila poplava, vidimo da su vatrogasci u prvim redovima da pomognu. Na državi je da pruži maksimalnu podršku za nesmetano funkcionisanje takvih organizacija – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

On je takođe izrazio zadovoljstvo zbog dobre saradnje DVD Kać sa Mesnom zajednicom, školom i drugim vitalnim organima u naselju. Gradonačelnik Miloš Vučević rekao je i da je namera Grada da u budućnosti bude partner u izgradnji novog objekta za Vatrogasnu brigadu u Novom Sadu, iako to izvorno nije nadležnost Grada, jer, kako je ocenio u službe koje vode računa o bezbednosti se mora ulagati.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad