Početna Gradske teme Prvi solistički nastup u Srbiji: Božo Vrećo 18. marta u novosadskoj Sinagogi

Prvi solistički nastup u Srbiji: Božo Vrećo 18. marta u novosadskoj Sinagogi

0

Bozo Vreco
Božo Vrećo
istinska je regionalna senzacija. Ne samo zbog prepoznatljivog izvođenja sevdalinki “ravno do srca” i imidža “bosanske Končite”, nego i skandala zbog otkazivanja postavke mjuzikla “Koštana” po drami Bore Stankovića u beogradskom Pozorištu na Terazijama, u kojoj je, po zamisli reditelja Kokana Mladenovića, trebalo da igra naslovnu ulogu.

U petak, 18. marta, Božo Vrećo nastupiće u novosadskoj Sinagogi, što će biti prvi njegov solistički koncert u Srbiji. Publika u Novom Sadu čuće “a cappella” izvođenje sevdalinki.

Na mojim a cappella koncertima prodire se u dušu, u one najtananije i najskrivenije kutke duše, puno se plače, ali i smeje, oslobađa, emocije su nesputane i glas plovi i spaja ljude, poistovećuje se sa likovima unutar pesama, to postaju naše priče, monolozi nas samih. Tuga nas mnogo jače spaja negoli i sama ljubav, zato u sevdahu i nalazimo utočište. Ti tekstovi, kad su opevani, pričaju o nama, našim ljubavima, razočarenjima, spoticanjima, izazovima i iskušenjima. Kako bismo, inače, drugačije shvatili i bili sasvim unutra…?! Ja volim što je moja karijera potekla upravo u Bosni, tu gde je sevdalinka i nastala, to je teži put, naročito u Sarajevu. Tu ako uspete da budete prihvaćeni i voljeni i slušani, onda je to vrhunac. To je moj grad koji sam oduvek voleo i sada sam tu. A što se tiče toga kako bi bilo da sam otišao u inostranstvo pa tamo krenuo sa sevdahom, isto bi bilo, jer gde god da jesam i gde god da budem, ja ću stvarati srcem – izjavio je umetnik za Dnevnik.

Izvor: Dnevnik
Foto: Promo