Početna Danas u gradu Momčilo Krajišnik u Novom Sadu promovisao knjigu “Kako se rađala Republika Srpska”

Momčilo Krajišnik u Novom Sadu promovisao knjigu “Kako se rađala Republika Srpska”

0

slika4

U Radničkom domu “Svetozar Marković” u Novom Sadu održana je promocija knjige Momčila Krajišnika “Kako se rađala Republika Srpska” u organizaciji Samostalne Demokratske stranke Srbije.

Predsednik Samostalne DSS Andreja Mladenović rekao je novinarima da su u Samostalnom DSS zajedno sa Momčilom Krajišnikom procenili da se nakon poslednjih dešavanja u vezi sa Hagom i presuda Radovanu Karadžiću i Vojislavu Šešelju, kroz promociju Krajišnikove knjige, odslikavaju period stvaranja Republike Srpske i početka rata u Bosni i Hercegovini i održali tribinu kako bi se što veći broj ljudi upoznao sa ovom hronologijom dešavanja.

Promocija knjige održana je u prepunoj sali Radničkog doma. Autor knjige Momčilo Krajišnik je na promociji rekao da je u životu napisao tri knjige, da se knjigom “Kako se rađala Republika Srpska” odužio svom narodu, da se knjigom “Krajišnici”, koja je ustvari rodoslov, odužio svojim precima, a da se knjigom “Jači od sile i sudbine” odužio svima onima koji su učestvovali u stvaranju Republike Srpske.

Krajišnik je kazao da je RS stvorena isključivo voljom srpskog naroda u Republici Srpskoj. On je istakao da se često vode razgovori na temu ko je najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske i da on po tom pitanju nema dilemu – najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske je Radovan Karadžić, za koga smatra da nije kriv za ono za šta ga optužuju.

slika7

Momčilo Krajišnik je u pritvoru Haškog tribunala i na izdržavanju kazne proveo 13 i po godina, i za to vreme je napisao svaku od tri svoje knjige.

Pored autora o knjizi su govorili i akademik Ljubomir Zuković i politički analitičar Branko Radun. Promociju je vodio istaknuti publicista i novinar Milorad Vukašinović. Na tribini je bilo omogućeno i postavljanje pitanja na koje je autor dao odgovore.

Predsednik Gradskog odbora Samostalnog DSS Novi Sad Mladen Tadić je povodom održane promocije izjavio da je Momčilo Krajišnik jedan od velikana koji je zaslužan za stvaranje Republike Srpske i da je Samostalnom DSS bila čast da organizuje ovu tribinu.

slika6

Autor: NSHronika.rs
Foto: NSHronika.rs