Početna Politika DS: Vučić se dovođenjem Krajišnika dodvorava nacionalistima i manipuliše osećanjima Novosađana

DS: Vučić se dovođenjem Krajišnika dodvorava nacionalistima i manipuliše osećanjima Novosađana

0

slika4Novosadski odbor DS osudio je uključivanje osuđenih za ratne zločine u predizbornu kampanju za izbore zakazane za 24. april u Srbiji. DS je osudio i organizovanje tribina na kojima ti ljudi učestvuju u svojstvu govornika.

Novosadski DS je u saopštenju kao primer naveo tribinu koju je u Novom Sadu organizovala “satelitska organizacija Srpske napredne stranke (SNS)” ; pod nazivom “Samostalni DSS”, a na tribini je glavni gost bio Momčilo Krajišnik, koga je Međunarodni krivični tribunal u Hagu pravosnažno osudio na dugodišnju kaznu zatvora.

Uključivanje Krajišnika u predizbornu kampanju je još jedna manipulacija režimske koalicije, kako nacionalnim osećanjima građana Novog Sada tako i samim Krajišnikom – navedeno je u saopštenju.

DS je pozvala predsednika SNS-a i premijera Aleksandra Vučića da prestane da se krije iz “fantomskih organizacija poput Samostalnog DSS-a”.

Ta organizacija u Novom Sadu uopšte ne postoji, a Vučić je koristi da bi se dodvorio biračima s povećanim nacionalnim nabojem. Desničarske organizacije sa liste SNS-a danas govore i rade ono što bi i sadašnji vladar Srbije najradije rekao i uradio samo da juče nije navukao masku evropejca i lažnog borca protiv nacionalizma – ocenio je DS.

Ta partija je dodala i da je politička manipulacija ljudskim osećanjima za osudu, a učešće haških osuđenika u predizbornoj kampanji je čin suštinskog povratka u devedesete.

Izvor: B92
Foto: NSHronika.rs