Početna Danas u gradu MSUV: Otvaranje izložbe Nataše Teofilović “Distance”

MSUV: Otvaranje izložbe Nataše Teofilović “Distance”

izlozba-msuv-jpg_660x330 (1)

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu večeras u 20 časova biće otvorena izložba “Distance” digitalne umetnice Nataše Teofilović.

Izložba Nataše Teofilović istražuje dvadesetogodišnji period njenog rada i obuhvata, pored radova iz oblasti digitalne umetnosti, po kojima je umetnica poznata široj javnosti, i radove iz drugih umetničkih disciplina: video, dokumentarni video, performansi i umetničke akcije, crteži, fotografije, objekti, instalacije, ambijenti.

Na relativističkoj i fleksibilnoj poziciji umetnosti Nataša Teofilović gradi svoju ličnu umetničku strategiju u kojoj prvobitna ideja i sam proces rada imaju odlučujuću ulogu. Krećući se u proširenom polju umetnosti, svoj diskurs je izgradila na uzajamnim odnosima umetnosti, nauke i tehnologije, intimno-javnog i regionalno-univerzalnog, baveći se pitanjima identiteta, rodnosti, otuđenosti, usamljenosti, prijateljstva, ličnih sloboda, etnoarheologije, geopolitike, memorije, prostora, virtuelnih i iluzionističkih paradigmi.

Nataša Teofilović je diplomirani inženjer arhitekture, magistar i doktor digitalne umetnosti. Odbranila je prvi doktorat iz digitalne umetnosti u Srbiji.

Izložbu će otvoriti Ivan Stanić, kustos Muzeja nauke i tehnike u Beogradu i inicijator i kustos Festivala S.U.T.R.A.

Postavka će moći da se pogleda do 21. maja.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Promo