Početna Danas u gradu Na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila na Iriškom vencu

Na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila na Iriškom vencu

Iriski_venac_sneg_Uzivo_sa_novosadskih

Na snazi je obustava saobraćaja za teretna motorna vozila na državnom putu IB reda broj 21, preko Irišškog venca, saopštili su iz “Puteva Srbije”. Kako se navodi u saopštenju, javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.

Predstoji još jedan period koji će prema najavama RHMZ obeležiti pravi zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem ali i temperaturama koje će uglavnom biti ispod nule što će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje. Osim snega posebnu opasnost predstavlja i najavljen jak vetar, koji će na pojedinim deonicama usloviti i pojavu snežnih nanosa.

Zimska služba JP “Putevi Srbije” neprekidno interveniše, sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i čisti i uklanja sneg sa kolovoza. Posipaju se i sva kritična mesta poput prevoja, mostova i nadvožnjaka, međutim i pored toga postoji opasnost od poledice, a na pojedinim deonicama koje vode u planinske predele ima mestimično ugaženog ili raskvašenog snega na kolovozu.

Na autoputevima i putevima prvog prioriteta u nižim predelima vozače očekuju uglavnom mokri kolovozi i dobra prohodnost puteva.

Uz maksimalne napore putara održavaju se prohodnim putevi u planinskim predelima Ivanjice, probijen je put Odvraćenica-Preko Brdo, na pojedinim deonicama kolovoz je sužen zbog visokih nanosa, a saobraćaj otežan, pa se ne preporučuje korišćenje puteva koji vode u planinske predele Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, na kojima je obavezna upotreba lanaca.

Autor: Beta, Tanjug
Foto: Uživo sa novosadskih ulica