Početna Danas u gradu Nagrađen hrabri policajac koji je van dužnosti uhapsio razbojnika

Nagrađen hrabri policajac koji je van dužnosti uhapsio razbojnika

0

002

Novo naselje dobilo je svog novog heroja. Tako je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada predstavio Slobodana Drmanca, inspektora kriminalističke policije koji je pre dva dana, iako van dužnosti, uhapsio naoružanog razbojnika, svega nekoliko minuta posle pljačke. Gradonačelnik je naglasio da ovakav požrtvovan rad očekuje i od drugih pripadnika novosadske policije, a inspektor Drmanac je uzvratio da pravi policajac nema radno vreme i uvek je u službi građana.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, pripredio je prijem u Gradskoj kući i javno pohvalio inspektora Slobodana Drmanca zbog njegovog požrtvovanog rada. Ovaj hrabri policajac, koji je pre dva dana krenuo na nedeljni ručak, zatekao se na pravom mestu u pravo vreme. Iako skromno kaže da je samo radio svoj posao, posebno se zahvalio građanima koji su mu tog dana pomogli da uhvatio razbojnika.
-Pre svega mi je bila bitna bezbednost građana koji su se tu zatekli, a zatim i moja. Nisam puno razmišljao, samo sam radio svoj posao. Kod sebe sam imao službeni pištolj i lisice, a osumnjičeni se nije opirao, tako da sam uspeo da ga lišim slobode – izjavio je Drmanac.

001
Gradonačelnik Vučević još jednom je naglasio da neće dozvoliti politizaciju pitanja bezbednosti u Novom Sadu. On je dodao da očekuje ovakvu požrtvovanost i od drugih pripadnika novosadske policije i da u potpunosti podržava Policijsku upravu i posebno Odeljenje kriminalističke policije.
– Ovo je primer kakve policajce Novi Sad želi. Policijska uprava i Odeljenje kriminalističke policije imaju moju punu podršku – rekao je gradonačelnik Vučević.
Kako smo već izveštavali, Slobodan Drmanac je tridesetrogodišnjeg razbojnika A. M. lišio slobode na novonaseljskom Bulevaru kneza Miloša, uprkos činjenici da je osumnjičeni bio naoružan nožem, čije je sečivo bilo dugo gotovo 20 centimetara. Drmanac je imao poruku i za svoje kolege.
– Pravi policajac nema radno vreme. Bez ozbira da li sam je na smeni ili ne, pravi policajac će uvek reagovati kako bi se zaštitili građani i njihova imovina. – naglasio je Drmanac.
Inače ovo nije prvi put da je Drmanac, van dužnosti pomagao građanima ili priveo osumnjičenog. U policiji radi već gotovo 11 godina, a poslednjih sedam je u redovima novosadske policije. Inače Slobodanov deda, Stanko Drmanac, bio je prvi komandir policijske stanice Stari grad.

Autor i foto: NsHronika.rs