Početna Politika Odbornik tvrdi da mu je u kafu sipan otrov: Aleksandar Đurđev maltretirao...

Odbornik tvrdi da mu je u kafu sipan otrov: Aleksandar Đurđev maltretirao konobara Skupštine grada

0

Treca_Srbija_5

Odbornik i prvi čovek novosadskih trećesrbijanaca Aleksandar Đurđev maltretirao je konobara Skupštine grada, tvrdeći da pokušava da ih potruje.
Đurđev je konobara ponižavao pred desetak ljudi u kabinetu svog stranačkog kolege, zamenika predsednika Skupštine grada Miroslava Ilića. Nakon odbijanja da popije „otrovanu“ kafu, Đurđev je šoljicu od besa razbio tako da je kafe bilo po celom kabinetu.

– Govorio mi je: „Đubre jedno, šta si to sipao u kafu“ i insistirao da sazna „za koga ja radim“. Direktno me je optužio da želim sve da ih otrujem. Terao me je pred svima u kabinetu da popijem kafu koju sam doneo. Odbio sam ga više puta, a on je zatim iz besa razbio punu šolju – kaže konobar Dragan Novaković.

Novaković kaže da je kafa završila svuda: po zidu, njegovom odelu, kao i po samom Đurđevu. Kancelarija je, tvrdi konobar, zbog toga iste večeri okrečena.

– Za 27 godina rada ovde služio sam 12 predsednika država i mnogo važnije ljude od gospode iz Treće Srbije, i ne pamtim ništa slično. To može da uradi samo bolestan um. Sve je urađeno ispod ljudskog dostojanstva – kaže Novaković, koji je zatražio od svojih nadređenih da ne služi više članove ove stranke.

On kaže da mu se zamenik predsednika sutradan izvinio, ali ne i Đurđev.

Ovo je samo jedan u nizu incidenata po kojima je poznat Đurđev. Pre dve godine, dok je bio izvršni direktor „Informatike“, Aleksandar Đurđev je demolirao kafe kuhinju ovog preduzeća koja se nalazi prekoputa njegove kancelarije.

Prvaku Treće Srbije tada je zasmetala buka koja je navodno dolazila iz kafe kuhinje. Uleteo je u nju i prevrnuo pult na kom su se nalazile kafe, naređujući svim prisutnima da se „čiste napolje“. Ovu informaciju tada su potvrdili i predstavnici Sindikata ovog javnog preduzeća, dok ju je Đurđev negirao, tvrdeći da je po naravi vrlo „miran i miroljubiv“.

Autor: Blic