Početna Danas u gradu Nedelja u znaku Ukrajine i kućnih ljubimaca: Danas nam Grčka predstavlja svoju...

Nedelja u znaku Ukrajine i kućnih ljubimaca: Danas nam Grčka predstavlja svoju kuhinju i kulturu!

0

Poslednji vikend festivala nacionalnih kuhinja “Food Planet” završili smo uz druženje sa kućnim ljubimcima i predstavljanje kuhinje i kulture Ukrajine.

Vlasnici sa svojim kućnim ljubimcima počeli su da se okupljaju tokom popodneva, a na Trgu slobode smo videli mnogo različitih rasa pasa, mačaka, ali i jednog pauna.

Svi ljubimci su učestvovali u nagradnoj igri, a nagrade su obezbedili salon za negu kućnih ljubimaca “YoYo Puppy” i “Puppy Pet Shop”.

Celu akciju podržao je i SPANS, a prisutni su na njihovom štandu mogli da doniraju novac za napuštene pse i dobiju bedž “Udomi, ne kupuj!”.

Nakon druženja usledilo je predstavljanje Ukrajine.

Program je otvorio ambasador Ukrajine, Oleksandar Aleksandrović.

“Poštovani Novosađani i Novosađanke, dragi gosti ovog prelepog grada, dobar dan i dobrodošli na praznik ukrajinske kuhinje u okviru projekta ‘Food Planet’ u Novom Sadu. Pre svega, dozvolite da se zahvalim organizatorima na pozivu da ukrajinska kuhinja bude predstavljena na ovom prazniku hrane. Srpski i ukrajinski narodi su veoma gostoprimljivi, a naša hrana je slična. Slična u tome da je ona zdrava i raznovrsna. Zahvaljujući plodnom zemljištu i prirodi i ljudima, ukrajinska kuhinja je bogata i za svačiji ukus. Kada jedemo nikada ne žurimo, već uživamo. I u Ukrajini i u Srbiji, tanjir za dve osobe može da nahrani četvoro, petoro osoba.”

Novosađani su uživali u programu i nastupu Dečijeg kulturnog umetničkog društva ukrajinske zajednice u Novom Sadu, a najmlađi su izveli ukrajinske narodne pesme.

Tradicionalne specijalitete Ukrajine pripremile su gospođe iz Udruženja žena iz Đurđeva, a uživali smo i u slanim i u slatkim zalogajima.

Danas nam se na Trgu slobode od 18h predstavlja Grčka.

Nacionalna turistička organizacija Grčke @visitgreecegr vas poziva danas da se upoznate sa grčkom gastronomijom, grčkom muzikom i plesom!

Degustaciju grčke hrane za vas je organizovao Srđan Turukalo iz novosadskog restorana Fish i zeleniš, Skerlićeva 2, a za grčki ples danas se pobrinuo Dance Studio Sinatra iz Beograda.

Veliko nam je zadovoljstvo što će nas na početku promocije Grčke na Food Planet pozdraviti gospođica Sofia Lazaridu, direktorka Turističke organizacije Grčke u Srbiji.

Počasni gosti su članovi Udruženja srpsko- grčkog prijateljstva IRIDA, iz Sremske Mitrovice koji će nastupiti sa mešovitim horom uz pratnju trojice instrumentalista i svojim glasovima na Trgu slobode dočarati duh Grčke, ove prelepe susedne zemlje.

Narednih dana imate priliku i da osvojite sjajne nagrade uz pomoć točka sreće kompanije Donesi.com. Njihove devojke se nalaze na Trgu slobode, a vaše je da, uz malo sreće, osvojite različite kupone i popuste.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.