Početna Danas u gradu Nema kupaca za Luku Novi Sad

Nema kupaca za Luku Novi Sad

0

Nijedna kompanija nije se javila na oglas za kupovinu Luke Novi Sad.

Kako piše “Dnevnik”, Ministarstvo privrede primalo je ponude do 21. novembra, a 23. novembra trebalo je da se otvore koverte potencijalnih ulagača, odnosno da se vidi cena koju nude i da li ispunjavaju uslove da učestvuju na tenderu.

Pošto nije bilo ponuda, ostaje da se u petak zaključi da za jedinu luku u državnom vlasništvu, bar za sada, nema kupaca.

Luku Novi Sad mogli su da kupe lučki preduzetnici koji su najmanje deset godina u tom biznisu, da su u 2017. godini imali prihod od najmanje 30.000.000 evra i da su u protekle tri godine pretovarili više od 1,4 miliona tona robe.

Početna cena po kojoj se prodaje luka iznosi 15.976.778 evra. Kupac bi za taj novac dobio i upravnu zgradu, skladište površine 44.000 kvadratnih metara, te šest kranova. Rok za prodaju preduzeća je već dva puta bio pomeran.

Očekivalo se da će zainteresovanih kupaca biti, s obzirom na to da se radi o preduzeću koje uspešno posluje proteklih godina.

Prethodno je u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture najavljivano da su za Luku Novi Sad zainteresovane “najpoznatije kompanije u svetu”. Tako su se pominjale kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: Dnevnik, 021
Foto: Pixabay