Početna Danas u gradu Nema kupaca za Luku Novi Sad

Nema kupaca za Luku Novi Sad

Nijedna kompanija nije se javila na oglas za kupovinu Luke Novi Sad.

Kako piše “Dnevnik”, Ministarstvo privrede primalo je ponude do 21. novembra, a 23. novembra trebalo je da se otvore koverte potencijalnih ulagača, odnosno da se vidi cena koju nude i da li ispunjavaju uslove da učestvuju na tenderu.

Pošto nije bilo ponuda, ostaje da se u petak zaključi da za jedinu luku u državnom vlasništvu, bar za sada, nema kupaca.

Luku Novi Sad mogli su da kupe lučki preduzetnici koji su najmanje deset godina u tom biznisu, da su u 2017. godini imali prihod od najmanje 30.000.000 evra i da su u protekle tri godine pretovarili više od 1,4 miliona tona robe.

Početna cena po kojoj se prodaje luka iznosi 15.976.778 evra. Kupac bi za taj novac dobio i upravnu zgradu, skladište površine 44.000 kvadratnih metara, te šest kranova. Rok za prodaju preduzeća je već dva puta bio pomeran.

Očekivalo se da će zainteresovanih kupaca biti, s obzirom na to da se radi o preduzeću koje uspešno posluje proteklih godina.

Prethodno je u Ministarstvu građevine, saobraćaja i infrastrukture najavljivano da su za Luku Novi Sad zainteresovane “najpoznatije kompanije u svetu”. Tako su se pominjale kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Nemačke i Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: Dnevnik, 021
Foto: Pixabay