Početna Danas u gradu Novi “bike friendly” bioskop večeras na otvorenom kod Spensa

Novi “bike friendly” bioskop večeras na otvorenom kod Spensa

Besplatna projekcija filma “Bon Voyage” rediteljke Margien Rogar održaće se danas, 8. avgusta na stepeništu Spensa, kod službenog ulaza 3 (stepenište naspram stadiona).

Reč je o otvorenim projekcijama u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative, u saradnji sa ambasadom Holandije, Opens 2019 i privatnim partnerima, a pod nazivom “Ride In” bioskop.

To će biti četvrta besplatna projekcija holandskog filma koju Novosadska biciklistička inicijativa organizuje, a svakog puta sve više biciklista dolazi na projekcije. Na poslednjoj ih je bilo oko 250.

Ove srede prikazuje se drama “Bon Voyage” iz 2011. godine, porodična priča o rastanku. Porodica Verbek treba da ide na putovanje i tik pred polazak saznaju da je deda zanemario da im kaže da je smrtno bolestan. Odlučuju da ostanu kući. Svako se na svoj način nosi sa neizbežnim odlaskom dede, ali i sa propalim planovima za putovanje.

Redari Novosadske biciklističke inicijative će čuvati biciklove i svi zainteresovani se ohrabruju da dođu na svojim dvotočkašima.

Projekcija je besplatna.

Projekcija počinje u 21 čas.

Izvor: 021
Foto: NSBI