Početna Danas u gradu Novi “bike friendly” bioskop večeras na otvorenom kod Spensa

Novi “bike friendly” bioskop večeras na otvorenom kod Spensa

0

Besplatna projekcija filma “Bon Voyage” rediteljke Margien Rogar održaće se danas, 8. avgusta na stepeništu Spensa, kod službenog ulaza 3 (stepenište naspram stadiona).

Reč je o otvorenim projekcijama u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative, u saradnji sa ambasadom Holandije, Opens 2019 i privatnim partnerima, a pod nazivom “Ride In” bioskop.

To će biti četvrta besplatna projekcija holandskog filma koju Novosadska biciklistička inicijativa organizuje, a svakog puta sve više biciklista dolazi na projekcije. Na poslednjoj ih je bilo oko 250.

Ove srede prikazuje se drama “Bon Voyage” iz 2011. godine, porodična priča o rastanku. Porodica Verbek treba da ide na putovanje i tik pred polazak saznaju da je deda zanemario da im kaže da je smrtno bolestan. Odlučuju da ostanu kući. Svako se na svoj način nosi sa neizbežnim odlaskom dede, ali i sa propalim planovima za putovanje.

Redari Novosadske biciklističke inicijative će čuvati biciklove i svi zainteresovani se ohrabruju da dođu na svojim dvotočkašima.

Projekcija je besplatna.

Projekcija počinje u 21 čas.

Izvor: 021
Foto: NSBI