Početna Danas u gradu Novi Sad: Do 14 časova glasala četvrtina birača

Novi Sad: Do 14 časova glasala četvrtina birača

0

centar Katedrala iz Modene2 Mladen Sekulic

Do 14 časova u Novom Sadu glasalo je oko 25 odsto birača upisanih u birački spisak, što je na nivou izlaznosti na izbore koji su održani 2014, rekao član Gradske izborne komisije (GIK) u tom gradu Marko Radin.

Radin je rekao Tanjugu da, ukoliko se današnji izbori uporede sa republičkim izborima održanim pre dve godine, se može zaključiti da je izlasnost potpuno ista kao i što je bila na tim izborima 2014.

Trend izlaznosti iz 2014. je gotovo preslikan i danas, a očekujemo da u narednih dva-tri sata usledi blaga stagnacija kada je o broju izašlih na glasanje reč, a značajno povećanje izlaznosti očekujemo posle 17 sati pa do zatvaranja izbornih mesta – rekao je Radin.

On je rekao da na biralištima u Novom Sadu do 14 sati nije bilo ozbiljnijeg ugrožavanja izbornog procesa, i da je na pojedinim mestima bilo sitnijih problema koji se, kako je istakao, “rešavaju u hodu”.

Predsednik GIK-a Slobodan Milošević rekao je agenciji Beta da su u glavnom gradu Vojvodine otvorena sva biračka mesta.

Do nas nije stiglo ništa o nepravilnostima, sve protiče u redu – rekao je Milošević.

Jedna građanka kazala je agenciji Beta da nije na vreme otvoreno biračko mesto na kojem ona glasa, jer je nedostajao izvestan broj listića.

U GIK-u kažu da je bilo kašnjenja na pojedinim biračkim mestima, ali da su sve nepravilnosti ispravljene u hodu.

U Novom Sadu pravo glasa ima oko 324.000 birača.

Izvor: Tanjug
Foto: Mladen Sekulić