Početna Danas u gradu Novosađani probali slovenačke kobasice, vino i pivo: Danas nam se predstavlja Mađarska!

Novosađani probali slovenačke kobasice, vino i pivo: Danas nam se predstavlja Mađarska!

0

Naše komšije, Slovenija, juče su imale svoj dan na festivalu nacionalnih kuhinja “Food Planet”.

Program je otvorio ambasador Slovenije u Republici Srbiji Vladimir Gasparič, koji se zahvalio na pozivu i prilici da predstave slovenačku hranu i kulturu:

“Srbi su najbrojniji turisti u slovenačkim banjama, a veliki broj Slovenaca voli da dolazi ovde. Hvala lepo na lepoj najavi i pozivu da se predstavimo. Uživajte u slovenačkim specijalitetima, vinu i pivu, ali i muzici“.

Ambasador je zatim poslužio prisutne sa slovenačkim specijalitetima, peglanom i pikantnom kobasicom. Prisutni su imali priliku da uživaju u Laškom pivu i vinima vinarije Radgonske gorice, sve to uz slovenačke pesme u izvođenju grupe “Kredarice”.

Današnji dan posvećen je Mađarskoj.

Od 18h na Trgu slobode naš domaćin razgovaraće prvo sa Eržikom Pap Reljin, novinarkom i autorkom na Radio televiziji Vojvodine. Naš gost biće i Robert Lenart ispred “Novosadskog pozorišta”, a mađarske igre izvešće nam KUD “Petefi Šandor”.

Mađarske specijalitete pripremiće nam poslastičarnica “Kristina”.

Na Trgu slobode, nalazi se humanitarna kutija u koju možete ostaviti donaciju za lečenje devetogodišnje Teodore Vranješević koja boluje od teškog oblika malignog oboljenja, a za transplantaciju koštane srži u Frankfurtu potrebno je 350.000 evra. Većina novca je sakupljena, ali mi nastavljamo i dalje da pomažemo i Teodori i drugoj bolesnoj deci kojoj je potrebna pomoć. Čekamo vas na Trgu da zajedno budemo humani.

Generalni pokrovitelji festivala “Food Planet” su kompanija Nectar, kompanija Miele i pivara Heineken sa svojim brendovima.

U ekskluzivnoj Miele BIG KITCHEN, na Trgu slobode u Novom Sadu, svoja nacionalna jela kuvaće predstavnici čak 30 zemalja, a Miele uređaji za kuvanje, pečenje, kuvanje na pari i rashladni uređaji, biće u službi profesionalnih kuvara koji će pripremati specijalitete sa svih svetskih meridijana.

Sve informacije pratite na Facebook stranici Food Planet, kao i na zvaničnom sajtu www.foodplanet.rs

Festival nacionalnih kuhinja “Food Planet”, nakon veoma uspešnih “Novosadskog Winter Festa” i “Festivala ljubavi” na Trgu slobode u Novom Sadu, organizuju kompanije Color Press Grupa i Ninamedia, uz podršku Grada Novog Sada.

Autor: NsHronika