Početna Danas u gradu Novosađani trče humanitarnu trku sa osobama sa Daunovim sindromom

Novosađani trče humanitarnu trku sa osobama sa Daunovim sindromom

Trka posvećena osobama sa Daunovim sindromom “Trči sa mnom, a ne za mene!” održaće se danas, 21. marta u Futoškom parku. Trku organizuje Klub studenata Specijalne edukacije i rehabilitacije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, a povodom Međunarodnog dana osoba sa Daunovim sindromom.

Cilj trke je podsticanje socijalne inkluzije osoba sa smetnjama u razvoju i podizanje svesti građana o postojanju Daunovog sindroma.

“Na prijavnom štandu za trku, dobićete Vašu žutu/plavu tračicu, što predstavlja boju čuvenog obeležja za podizanje svesti o postojanju Daunovog sindroma. Takođe, na ovom štandu će se nalaziti kutija za donacije u koju možete staviti simboličnu sumu novca. Sav prikupljeni novac biće doniran Udruženju za podršku osobama sa Daunovim sindromom, a oni će ga iskoristiti na najbolji mogući način”, poručuju studenti Medicinskog fakulteta.

Svi Novosađani pozvani su da se odazovu u što većem broju i pomognu da se obeleži ovaj dan onako kako to osobe sa Daunovim sindromom zaslužuju, dostojanstveno i srećno.

Trka počinje u 14:30 časova. Potrebno je doći malo ranije zbog preuzimanja tračice.

Autor: 021.rs