Početna Danas u gradu Novosađani uz Bregovića i vatromet dočekali Novu godinu

Novosađani uz Bregovića i vatromet dočekali Novu godinu

Novi Sad docek 2016 (1)

Više hiljada Novosađana i njihovih gostiju večeras je na Trgu slobode uz nastup Gorana Bregovića i veličanstven vatromet dočekalo pravoslavnu Novu godinu.

Petnaestak minuta pre ponoći na binu ispred Gradske kuće izašao je Bregović sa svojim bendom, ali i sa dvojicom pevača legendarnog “Bjelog dugmeta” – Mladenom Vojičićem Tifom i Alenom Islamovićem.

Novi Sad docek 2016 (2)

Već posle prvih zvuka čuvenh hitova “Bjelog dugmeta”, atmosfera u publici je dobrano “uzavrela” da bi dostigla vrhunac u trenutku kada je vatromet označio ulazak u Novu godinu po Julijanskom kalendaru.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je, obraćajući se novinarima, čestitao Novu godinu svima koji je slave po Julijanskom kalendaru, a svim sugrađanima je poželeo mnogo sreće i uspeha u 2016. godini.

Novi Sad docek 2016 (3)

Organizujući ovaj doček i nastup zvezde poput Gorana Bregovića i dvojice velikih pevača “Bjelog dugmeta” ova gradska administracija je pokazala da je sposobna da organizuje i najveće spektakle – rekao je Vučević.

Pre nastupa Gorana Bregovića u novosadskom hepeningu povodom dočeka pravoslavne Nove godine učestvovali su Tamburaški ansambl “Zorule” i poznati bend “Garavi sokak”.

Novi Sad docek 2016 (4)

Izvor: Tanjug
Foto: Grad Novi Sad