Početna Danas u gradu Novosadske pijace poluprazne na Uskrs i Prvi maj

Novosadske pijace poluprazne na Uskrs i Prvi maj

the-market-place-821843_640

Na Ribljoj pijaci otvoreno je nekoliko lokala, a popunjeno je svega desetak tezgi, dok je na Futoškoj pijaci mnogo više ljudi.

Kako za 021 kaže jedna od prodavačica sa Riblje pijace, danas je prilika i da se zaradi:

– Svaki Uskrs ili Prvi maj mi radimo. Poenta je da nema toliko prodavaca, pa svako ko je zaboravio da nešto kupi dođe kod nas, ili na tezgu pored. Uglavnom, retki smo koji danas rade, ali smo praktično naterani. Svaki dinar je bitan danas.

Na Futoškoj pijaci situacija je drugačija u odnosu na Riblju. Ima znatno više tezgi, ali i kupaca koji su došli da dokupe ono što su zaboravili.

Baka Mila iz Novog Sada kaže da je unuk poslao da kupi meso za roštilj.

– Unuk je zaboravio da kupi nešto od mesa, pa sam ja došla, ali sam kupila i smokve. Mi danas obeležavamo Uskrs, a on će sa svojim drugarima otići na Frušku goru. Mladi su, treba da se provedu – kaže Mila.

Prodavac povrća na jednoj tezgi na Futoškoj pijaci kaže da je iznenađen što toliko njih danas radi:

– Nisam očekivao da će ovoliko prodavaca izaći na tezge. Mislim da ću uskoro da odem, hteo sam da zaradim malo više, ali je za sada zarada kao i svakog drugog dana.

Većina Novosađana je, prema onome što smo videli na pijacama, kupovinu već obavila.

Danas se kupuju sitnice, a većina će ostati u krugu porodice i proslaviti Uskrs, dok će manji broj otići na izlet, ukoliko to vreme dozvoli.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay