Početna Politika U Sremskim Karlovcima napad na kuću člana izbornih komisija

U Sremskim Karlovcima napad na kuću člana izbornih komisija

policija-60478063

Član radnog tela u Republičkoj i Pokrajinskoj izbornoj komisiji Nemanja Nenadović izjavio je juče da je napadnut u porodičnoj kući u Sremskim Karlovcima, i da je tenzija pred ponavljanje izbora na tri biračka mesta u toj opštini sve veća.

Nenadović je kazao da su u noći između petka i subote oko jedan sat posle ponoći u dvorište njegove kuće upali nepoznati napadači i oštetili mu automobil.

– Nismo mi jedini slučaj, ali smo prvi kojima je provaljeno u dvorište. Drugim ljudima su sečene gume na točkovima kola. U policijskoj stanici postoji već pet, šest prijava u ovih proteklih par dana – kazao je Nenadović.

Prema njegovim rečima, napad je prijavljen policiji, na teren je izašao i zamenik komandira, a o svemu je obavešteno i tužilaštvo.

– Ja više neću da ćutim. Meni su oni ušli u kuću, a ja tu imam dete od 15 meseci, suprugu i roditelje. Znači oni su meni ušli u kuću i povredili su našu imovinu – dodao je Nenadović.

Kaže da on i njegov otac, koji je član Opštinske izborne komisije u Sremskim Karlovcima, trpe pritiske od aktivista Srpske napredne stranke (SNS) zato što su podržali listu Grupe građana Milenko Filipović, bivšeg predsednika te opštine, iako nisu bili na toj listi.

– Izgubili smo izbore, pobedila je SNS. Međutim, ovde se sada vrši ogroman pritisak na ljude, jer je Opštinska izborna komisija poništila izbore na tri biračka mesta zbog nepravilnosti, pojavio se višak listića i sada se izbori ponavljaju – ispričao je Nenadović.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija