Početna Gradske teme Doktorima nauka posao na godinu dana

Doktorima nauka posao na godinu dana

SuWcPZZ83SbOlgvo

Posao na godinu dana ove godine dobilo je 11 doktora nauka iz Vojvodine, zahvaljujući programu “Prva šansa”.

Iako je doktor nauka najvredniji i najviši domet u obrazovanju, nosioci ove titule godinama sede na birou.

Najviše nezaposlenih doktora nauka potiču iz društveno-humanističkih oblasti, dok malo bolje šanse u zapošljavanju imaju doktori u oblasti poljoprivrede i medicine. Najbolje prolaze IT stručnjaci, kojima za dobar posao ni ne treba doktorat.

Konkurs je, inače, bio raspisan za doktorante iz oblasti tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih nauka, medicinskih nauka i fizičke kulture, biotehnologije i poljoprivrede, društvenih i humanističkih nauka, pravnih i ekonomskih nauka, kao i oblasti uređenja i zaštite životne sredine.

Za realizaciju ovog programa Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj izdvojio je više od 13 miliona dinara.

Doktorima nauka koji su dobili posao na godinu dana, ugovore i rešenja uručio je resorni pokrajinski sekretar Vladimir Pavlov, u prisustvu rektora Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Dušana Nikolića.

Dr Dušan Nikolić rekao je da je kroz program “Pravo na prvu šansu” uspostavljen sistem vrednosti u kome se prepoznaju ljudi koji mogu da doprinesu opštem napretku i stabilizaciji društva u kom živimo.

Izvor: Dnevnik
Foto: vojvodina.gov.rs