Početna Danas u gradu NS market danas u Eđšegu

NS market danas u Eđšegu

Sedmi NS Market nazvan “Fantaziranje 2”, biće održan danas od 17 do 22 časa, u prostoru Kulturne stanice “Eđšeg” (ulica Antona Čehova 4, Novi Sad).

“Fantaziranje” s početka juna nastavlja se ove subote. Na štandovima NS Marketa u Centralnoj dvorani i dvorištu Eđšega, predstaviće svoje “hand made” i zanatske proizvode više od 40 proizvođača, kreativaca, zanatlija, dizajnera…

Biće tu modnih kreacija za leto, kuhinjskih pomagala, različitih proizvoda od keramike, gline, fantastičnog i unikatnog nakita. Naravno, neće izostati ni ponuda prirodne, ručno spravljene kozmetike. U dvorištu će biti postavljeni štandovi sa bogatom ponudom hrane i pića, spremljenih po originalnim ili starim receptima: sokovi, džemovi, rakije, testenina, sirevi, namazi od povrća…

Ulaz na NS Market je slobodan, a posetioci i izlagači će uživati i u muzici. Ovog puta posetioce će zabavljati i “Haos animatori” i žongleri s vatrom. Kao i svakog puta, i na sedmom NS Marketu biće organizovan izbor za najlepši štand, sa nagradama za publiku i izlagače.

Porodična radionica za dizajn i izradu unikatnih modli za kolače “Modla & Modla” na svom štandu će organizovati humanitarnu akciju. Naime, prodavaće medenjake oblikovane modlama, a sav novac će uplatiti za kupovinu trajne proteze za nogu Nataši Gajdoš. Nataša je u januaru 2018. godine, u saobraćajnoj nesreći, izgubila levu nogu iznad kolena. Privremena proteza, koju sada koristi, ne zadovoljava njene potrebe, a za trajnu joj je potrebno nešto više od 12.000 evra.

Izvor: RTV
Foto: Promo/Ns market