Početna Danas u gradu “O radio”: Pred nama je prelomna radio bitka

“O radio”: Pred nama je prelomna radio bitka

0

radio-bitka-danas-jpg_660x330

“O radio” je spreman za još jednu radio bitku, ovoga puta polufinalnu, koja će biti održana večeras od 20 do 21 čas. Protivnik će nam biti jermenski “Armradio”.

Nakon prve bitke i ubedljive pobede nad nemačkim “WDR”-om, “O radio” je u drugom kolu pobedio i domaćine ovog takmičenja, “RAI Radio 2”. Zato sledi velika bitka, pa svi koji žele da podrže “O radio” da pobedi, treba večeras, tokom radio bitke, da tvituju i retvituju #radiobattleRS.

Voditeljka Sofija Balać kaže da je predstojeća bitka prelomna.

– Osmina finala i ova bitka nekako su najvažnije. Čak ni pobeda nije toliko bitna koliko plasiranje u finale. Dosta je sad tu na kantaru, ovu bitku doživljavam bitnije od svih prethodnih. Vukašin i ja dosta razgovaramo, dogovaramo se o načinima kako ćemo najaviti neku pesmu, ali da ostanemo zanimljivi. Ipak, dosta toga ide spontano, jer šarm ne treba forsirati – kaže Sofija.

Ekipa “O radija” se potrudila da slušaoci u svakom trenutku tokom bitke mogu da prate šta se dešava u redakciji, i to preko Fejsbuk video strima.

– Slušaoci će moći da gledaju ‘live stream’ naše bitke u nedelju od 20 do 21 sat, na Fejsbuku. Takođe će moći da prate naš ‘shapchat’ nalog, korisničko ime nam je oradio.rtv. Tu ćemo postavljati snepove tokom cele bitke, a slušaoci nas mogu pratiti i na “Periskopu” – kaže novinarka Lea Kotlica.

Za predstojeću bitku dobro su se pripremili i muzički urednici Gandra i Bea. Gandra ne otkriva koje će se pesme slušati, ali trvdi da će biti interesantnih novih singlova već poznatih izvođača.

Urednica “O radija” Klara Kranjc kaže da od Jermenije za sada ne znamo šta možemo da očekujemo.

– Imajući u vidu da smo u prošlom krugu imali 60.000 tvitova, mislim da ćemo toliko barem dobiti i ovoga puta. Dajemo sve od sebe, bilo bi super da to oseti i naša publika i da nas podrži – kaže ona.

Da biste i ovoga puta podržali “O radio”, potrebno je da uz svaki tvit koji pošaljete dodate i hešteg #radiobattleRS. Jedan glasač može da tvitne neograničen broj puta, a broji se i svaki retvit. Najveći ukupni broj tvitova i retvitova donosi pobedu.

Računaju se samo oni tvitovi koje objavite u periodu između 20 i 21 čas. Sve pre ili posle tog ključnog sata neće biti uračunato u konačan zbir glasova. Sadržina tvitova nije važna sve dok sadrže hashtag #radiobattleRS.

Osim na sajtu “O radija”, radio bitka se može pratiti na Prvom programu Novog Sada, na 87.7 MHz.

Deo ekipe “O radija” će u nedelju tvitovati i iz “Kriva Marta blues paba”, gde se i ovog puta okupljaju tviteraši koji žele da nam pomognu da stignemo do finala. Pridružite nam se!

Izvor: O radio
Foto: Promo