Početna Politika Nenad Čanak: Vojvodini je potrebna politika čistih računa

Nenad Čanak: Vojvodini je potrebna politika čistih računa

0

nenad-canak-jpg_660x330

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da se ta stranka zalaže za politiku “čistih računa”, koja nije moguća bez određenih nadležnosti koje bi Vojvodina morala da ima.

Prema njegovim rečima, politika čistih računa nije moguća ako ne postoji Zavod za statistiku Vojvodine, koji bi beležio koja količina novca dolazi u zajedničku republičku kasu iz Vojvodine, kao i šta se sa tim novcem dešava.

– Time bi se prekinula sva nagađanja da li Vojvodina doprinosi više ili manje, da li Vojvodina napreduje ili nazaduje – rekao je Čanak novinarima na predizbornoj konvenciji LSV-a u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Prema njegovim rečima, čim se takve stvari razreše, tog momenta se može praviti strateški dobra politika koja može značiti izlaz iz krize.

– A kada, kao sada, sa svih strana gurate novac na jednu hrpu i uopšte ne gledate odakle je taj novac stigao, već samo šta će se iz te hrpe dohvatiti, pa ko je bliže hrpi taj zahvati više, tako se samo diže tenzija prema Beogradu, prema centralnim vlastima – rekao je Čanak.

Kako je rekao, tu tenziju je tako lako “skrenuti u negativne vode”, što nikome nije interes.

On je dodao da LSV neće odstupiti ni za korak od svoje antifašističke politike i ocenio da je fašizam ne samo u regionu nego i u celoj Evropi “počeo da diže glavu”.

– Naša lista ima i niz ljudi koji nisu stranački angažovani, koji su provereni antifašisti i koji mogu da se suprotstave zlu fašizma – zaključio je Čanak.

Izvor: Beta
Foto: LSV