Početna Danas u gradu “O Radio” ubedljivo pobedio u prvom krugu radio bitke

“O Radio” ubedljivo pobedio u prvom krugu radio bitke

IMG_6709

Internet omladinski “O radio” iz Novog Sada pobedio je u prvom kolu ovogodišnje evropske Radio bitke (Radio Battle) protiv nemačkog “Funk Haus Europa” radija, i time obezbedio dalji plasman u ovom takmičenju.

Ideju o zajedničkom radijskom programu i takmičenju evropskih radio stanica pokrenuo je prezenter Filipo Solibelo sa italijanskog javnog ervisa Rai Radio Due. Ovo je druga godina od kako se bitka održava, a ideja je da svoje voditelje, muziku i zemlju predstave radio stanice iz svakog dela Evrope.

Tokom sat vremena zajedničkog programa s nemačkom radio stanicom Funk Haus Europa i italijanskim radiom Rai Radio Due, publika je mogla da glasa isključivo putem društvene mreže Tviter.

U studiju u Novom Sadu bitku su vodili voditelji “O radija” Vukašin Kartalović i Sofija Balać, u nemačkom “Funk Hausu” u Kelnu bila je Klaudija Davino, a domaćin je bio Filipo Solibelo u studiju u Milanu.

Tviteraši iz Srbije napravili su neverovatnu pometnju na ovoj društvenoj mreži, jer je u jednom momentu hešteg #radiobattleRS postao treći po posećenosti na celom svetu, što je potvrdio i sam Solibelo u živom uključenju.

Prema propozicijama takmičenja, pobednik je ona radio stanica koja tokom sat vremena prikupi više tvitova.

Pobedom je “O radio” obezbedio učešće u sledećem kolu takmičenja u kojem će se sastati upravo sa italijanskim “Rai Radio Due”, koji je i organizator takmičenja.

U takmičenju ove godine učestvuje 16 radio stanica, među kojima i one iz Hrvatske, Austrije, Letonije, Estonije, Švajcarske i drugih zemalja.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Privatna arhiva