Početna Danas u gradu O radovima Jugoslava Vlahovića danas u KCNS

O radovima Jugoslava Vlahovića danas u KCNS

SAMSUNG DIGITAL MOVIE

O radovima ilustratora, karikaturiste i grafičkog dizajnera Jugoslava Vlahovića biće reči u četvrtak, 12. maja u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada.

Ljubitelji i poštovaoci primenjene umetnosti i dizajna, a posebno stripa i karikature, ove godine imaju priliku da se bliže upoznaju sa nekima od najcenjenijih autora iz ovih oblasti, koji većinom žive i stvaraju na našem podneblju, ali su svoje mesto našli na svetskim mapama stvaraoca u oblasti grafičkog dizajna, crteža, stripa, karikature, ilustracije…

U Kulturnom centru Novog Sada počeo je ciklus predstavljanja autora i njihovih dela, pod nazivom “Art Exclusive”, koji je osmislio i pripremio grafičar i dizajner Doru Bosiok. Donedavno profesor Grafičkog dizajna i Editorijal ilustracije, sa željom da javnosti približi rad sjajnih crtača koji, neretko, stvaraju “iz senke”, Doru Bosiok je prikupio opsežan materijal o svakome ponaosob, koji će predstavljati putem video-materijala ali i kroz razgovor sa samim autorima.

Jugoslav Vlahović je dugogodišnji urednik ilustracije u nedeljniku NIN i profesor Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu. Njegovi radovi objavljivani su širom sveta u časopisima i knjigama grafičkog dizajna. Samostalno i kolektivno je učestvovao na mnogobrojnim izložbama, a za svoj rad je višestruko nagrađivan u zemlji i inostranstvu.

Tokom svoje dugogodišnje karijere bavio se i muzikom, u okviru akustičarske grupe “Porodična manufaktura crnog hleba”, ali i grafičkom opremom diskografskih izdanja za grupe kao što su “Riblja čorba”, “Pop mašina”, “S vremena na vreme”, “Generacija 5”, Slađana Milošević, i drugi. S tim u vezi, ovog puta posetioci mogu očekivati svojevrsno muzičko iznenađenje.

Susreti sa autorima u okviru ciklusa “Art Exclusive” se održavaju jedanput mesečno, a medijator je Doru Bosiok. Program će početi u 19 časova.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs