Početna Danas u gradu Obeležen Dan Vojske Srbije

Obeležen Dan Vojske Srbije

0

Povodom Dana Vojske Srbije, 23. aprila, u novosadskoj kasarni “Jugovićevo” organizovan je svečani skup. Dan kada je podignut Drugi srpski ustanak uzima se za Dan Vojske Srbije. Tim povodom, u kasarni “Jugovićevo” postrojene su sve jedinice iz garnizona Novi Sad – 1. brigada kopnene vojske, rečna flotila, samohodni raketni divizion Protivvazdušne odbrane i četa Vojne policije.

Komandant garnizona Novi Sad brigadni general Željko Petrović poručio je da je Vojska Srbije ponosna na svoju prošlost, ali i da oseća odgovornost prema budućim generacijama.

“Vojska Srbije uživa najveće poverenje među građanima Srbije i mi spremno dočekujemo svaki novi zadatak. Siguran sam da možemo više i bolje, bez obzira na realne poteškoće. To zahteva maksimalno angažovanje svakog pojedinca na svom mestu”, poručio je Petrović.

Na svečanosti su uručena priznanja zaslužnim pripadnicima Vojske Srbije, ali i civilima. Takođe, pročitana su pisma koja su uputili predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Zoran Đorđević, kao i načelnik generalštaba Ljubiša Diković.

Autor: 021.rs
Foto: vs.rs