Početna Danas u gradu Odgovor stanovnicima Klise: Prihvatilište nije za 500, već za 17 štićenika

Odgovor stanovnicima Klise: Prihvatilište nije za 500, već za 17 štićenika

7465-klisa-crkva

Objekat Prihvatilišta za decu sa problemom u ponašanju u novosadskom naselju Klisa, nije namenjen za 500, nego za maksimalno 17 štićenika, kažu u Centru za socijalni rad, povodom protesta građana koji traže da se taj objekat izmesti iz naselja.

Na primedbe građana da se objekat u kojem će biti deca koja imaju u dosijeu krivična dela, gradi među porodičnim kućama, u Centru za socijalni rad Novog Sada navode da je u zaleđini Prihvatilišta Industrijska zona Sever.

I pored toga želimo da izrazimo puno uvažavanje iskazane zabrinutosti građana i uverenje da će njihovi navodi biti razmotreni u saradnji sa nadležnim institucijama, te da će o svemu javnost biti blagovremeno obaveštena – saopštio je direktor Centra za socijalni rad grada Novog Sada Nenad Drašković.

Podsećanja radi, stanovnici Klise su prikupili više od 2.000 potpisa za peticiju kojom traže da se taj objekat izmesti iz naselja. Ukoliko do toga ne dođe, za sledeću sedmicu su najavili proteste i kažu da neće odustati od njih dokle god ne reše ovaj problem.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Mojnovisad.com