Početna Danas u gradu Održana svetosavska akademija u OŠ “Vuk Karadžić”

Održana svetosavska akademija u OŠ “Vuk Karadžić”

Milos Vucevic 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je Svetosavskoj akademiji u OŠ ”Vuk Karadžić” koja je organizovana treći put, u saradnji uprave te škole, mesne zajednice Salajka i MZ Podbara.

U predvečerje velike školske slave Svetog Save, prvog srpskog arhiepiskopa i prosvetitelja samo za trenutak treba da se podsetimo da se Sveti Sava nije bavio samo duhovnom tematikom, već i kulturnom i državnom obnovom naše zajednice. Nama je upravo sada potrebna obnova na svakom polju, a niko bolje ne može da sprovede obnovu od novih, mladih snaga a to su upravo ova divna i pametna deca. Naš zadatak je da ni jedno od ove dece ne napusti našu državu, da budu rasuti širom planete, već da ostanu ovde, i razvijaju svoju zemlju – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i poželeo srećnu školsku slavu.

Prema rečima direktora Zorice Zeljković OŠ “Vuk Karadžić” jedna je od najstarijih škola u Novom Sadu. Nakon prigodnog programa obeležavanja školske slave, predstavnici gradske uprave i mesnih zajednica podelili su sadašnjim i budućim đacima 300 paketića.

Izvor: Grad Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad