Početna Danas u gradu Održana vatrogasna vežba spasavanja u Novom Sadu

Održana vatrogasna vežba spasavanja u Novom Sadu

0

vatrogasci
Pripadnici sektora za vanredne situacije Vatrogasno – spasilačaka brigada u Novom Sadu održala je danas vežbu spašavanja na postrojenju za preradu vode u Javno komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija”.
Tokom vežbe, po rečima komandanta Vatrogasno – spasilačke brigade Dragoslava Klisure, simulirano je nekontrolisano isticanje hlora iz kontejnera i spašavanje ljudi iz ugroženog područja.

“Vatrogasno – spasilačka brigada u svojim redovnim planovima na mesečnom i godišnjem nivou ima planirane vežbe na značajnijim objektima na teritoriji koju pokruva, a ovo je samo jedna od niza vežbi koju vatrogasci Novog Sada sprovode tokom godine”, rekao je Klisura Tanjugu.
Po njegovim rečima 70 procenata svih intervencija Vatrogasno – spasilačke brigade čine intervencije na gašenju požara, dok preostalih 30 odsto čine tehničke intervencije u saopbraćaju i prilikom rada sa opasnim materijama…

Današnju vežbu Vatrogasno – spasilačka brigada u Novom Sadu realizovala je u saradnji sa Službom za zaštitu od požara JKP “Vodovod i kanalizacija” Novi Sad.

Autor: Tanjug