Početna Gradske teme Izdavanje dokumenata građanima tek od 1. aprila

Izdavanje dokumenata građanima tek od 1. aprila

0

skupstina-grada-novi-sad-parlament-rtv-

Gradska poreska uprava trenutno radi završni račun, zbog čega će sva dokumenta građanima izdavati tek nakon 1. aprila, a ne u roku od nekoliko dana, kao što je do sada bio slučaj.
Naime, redakciji 021 javila se sugrađanka koja ima svoju privatnu firmu i kojoj je trebalo uverenje da je plaćala porez, ali na šalteru su joj rekli da to mogu da joj izdaju tek nakon 1. aprila.
“Iznenadila sam se da se to dešava, a da niko građane nije obavestio. Meni to uverenje treba da bih uzela kredit, ali šta je sa onima kojima treba za neku javnu nabavku. Tu postoje jasni rokovi i ne sme da se kasni. Pitam se kako će ti ljudi da izvade preko potrebna uverenja”, rekla je ona.
Šalterska službenica gradske poreske potvrdila je saznanja 021.rs i rekla da je tačno da se radi završni račun i da zbog toga građani mogu da predaju svoje zahteve, ali će oni biti obrađivani tek nakon 1. aprila, a ne u roku od nekoliko dana, kao što je do sada bio slučaj.
“Pisarnica će raditi sasvim normalno i to nema nikakave veze sa našim poslovima oko završnog računa. Samo zbog tog posla nećemo imati dovoljno radnika da obrađuju zahteve građana, pa smo dobili direktivu da građanima dajemo obaveštenja da će se po zahtevima raditi, ali da će sva dokumenta dobiti nakon 1. aprila”, rekla je ona.
Iako ovakva situacija na šalterima gradske poreske uprave traje već nekoliko dana, zvanično saopštenje stiglo je tek danas. U saopštenju se kaže da “zbog neodložnih poslova iz delokruga rada Uprave i zatvaranja fiskalne 2014. godine, neće imati tehničkih mogućnosti da vrši prijem stranaka. Prijem stranaka, u periodu od 18.03.2015 – 24.03.2015. godine, biće ograničen na poslove pisarnice tj. prijem podnesaka (poreskih prijava, zahteva, žalbi i sl.), u Gradskoj kući, šalteri 6, 7 i 8, Trg slobode br. 1”.
Kako 021 saznaje, u Republičkom odeljenju poreske uprave sve funkcioniše normalno, prijem stranaka i zahteva se vrši po uobičajenoj proceduri, a “ne zna se” kada će se tu raditi završni račun i da li će taj posao imati uticaja na rad sa strankama.

Autor: Gordana Ćosić, 021.rs