Početna Danas u gradu OPENS ubrzao internet u studentskim domovima

OPENS ubrzao internet u studentskim domovima

0

OPENS je u okviru nastavka inicijative “Novo Sad”, donirao postavku sedam wifi uređaja za pojačavanje brzine interneta u novosadskim studentskim domovima.

“Na ovu ideju smo došli zbog osluškivanja potreba mladih i realnosti koja nas okružuje. Internet je postojao i pre, ali mi smo odlučili da ovom donacijom u vrednosti od 150 000 dinara poboljšamo brzinu internet, odnosno da se ne koriste lokalne mreže i da oni ruteri koji su već postavljeni ne budu preopterećeni zbog velikog broja korisnika, te je ovim putem brzina interneta duplo povećana u studentskim domovima”, rekao je Vukašin Grozdanović, koordinator OPENSa.

Zoran Martinović, direktor Studentskog centra u Novom Sadu, rekao je da je ovo samo još jedan od primera na koji način možemo svi zajedno da povećamo studentski standard ukoliko smo svi na visini zadatka, i uopšte omladinski aktivizam u našem gradu.

“Naša saradnja postoji od osnivanja OPENSa i mi smo tu spoznali ruku koju smo prihvatili. Ispred studentskog centra želeo bih da kažem da već godina imamo odličnu saradnju sa OPENSom i da se nadamo da će ta saradnja još dugo godina da živi”, dodao je Martinović.

Tokom konferencije za medije, OPENS je potpisao ugovor o donaciji sa Ustanovom studentskog standarda – Studentski centar Novi Sad. OPENS Internet podrška realizovana je u sedam studentskih domova, odnosno podrška je stigla do blizu 2500 studenata, stanara i stanarki studentskih domova.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay