Početna Danas u gradu Oprez zbog pojave leda: Autobusi danas voze redovno na svim linijama

Oprez zbog pojave leda: Autobusi danas voze redovno na svim linijama

GSPNoviSad-Solaris-1

Autobusi GSP-a danas voze redovno na svim linijama, a u Zimskoj službi upozoravaju vozače da obrate pažnju zbog pojave leda.
U GSP-u kažu da nema kašnjenja i da led nije napravio problema u radu.
Portparolka JKP “Put” Jelena Stojsavljević kaže za 021.rs da je Zimska služba cele noći radila na čišćenju ulica od snega, kao i na posipanju soli i magnezijumhlorida kako bi se sprečila pojava leda.
Ukupno 18 ekipa je radilo na preventivnom soljenju ulica I i II reda, kao i posipanju mostova magnezijumhloridom kako bi se sprečila pojava leda. Trenutno su putevi I i II reda vlažni i saobraćaj se kreće usporeno, ali su prohodni. Vozači treba da obrate pažnju na manje ulice, gde vozila Zimske službe ne zalaze, jer zbog veoma niske temperature tla dolazi do pojave leda – kaže ona.
Stojsavljević dodaje da će ekipe Puta nastaviti sa soljenjem ulica I i II prioriteta, a kako su meteorolozi najavili vrlo niske temperature ove sedmice i dalje je na snazi upozorenje vozačima da maksimalno obrate pažnju i prilagode vožnju vremenskim uslovima. U međuvremenu, otvoren je i put preko Iriškog venca za sva vozila.
U Hitnoj pomoći su u protekla 24 sata imali preko 103 inteverncije, što je na redovnom nivou. Najviše su se javljali hronični karidovaskualrni i plućni bolesnici. U Hitnoj za 021 navode da za sada nisu imali intervencija zbog padova i preloma na ledu.
Podsetimo, prema gradskoj odluci propisano je da građani, kao i vlasnici privatnih objekata imaju obavezu da čiste sneg i led ispred svojih objekata. U slučaju nepridržavanja ove odluke, komunalna inspekcija i komunlana policija mogu da izrednu i mandatnu kaznu, odnosno napišu prekršajnu prijavu.

Autor: 021.rs