Početna Danas u gradu Otpušteni radnici Informatike održali protest u opremi za kupanje

Otpušteni radnici Informatike održali protest u opremi za kupanje

Novi_Sad_1605_protest_foto_Robert_Getel-1

Otpušteni radnici Informatike održali su danas novi protest ispred Skupštine grada, jer nisu vraćeni na posao i pored toga što je inspekcija rada to naložila. Oni su u opremi za kupanje, maskama za ronjenje i peškirima za plažu, naveli da će zato što nemaju posao morati da letuju u Srbiji.
Rukovodstvo “Informatike” otpustilo je ove godine 19 radnika, bez prethodne najave, a oni podsećaju da je premijer Aleksandar Vučić pre više od mesec dana obećao da će rešiti situaciju u tom preduzeću, ali da to nije učinjeno.

Novi_Sad_1607_protest_foto_Robert_Getel

Na današnjoj sednici Skupštine grada najvažnija tema je rebalans gradskog budžeta za ovu godinu. Kako je ranije najavio član Gradskog veća za finansije Dejan Mandić, biće raspoređen deo suficita iz prethodnih godina od 4,2 milijarde dinara. Prema njegovim rečima, tekući prihodi smanjeni su za 40 miliona dinara zbog smanjenih referentnih kamatnih stopa po kojima Novi Sad plasira novac. Rebalansom će bužet biti uvećan s 19,9 milijardi dinara na 23,2 milijarde, što je 16,3 odsto više.

Autor: 021.rs
Foto: Robert Getel