Početna Danas u gradu Otvaranje Beogradskog festivala u Srpskom narodnom pozorištu

Otvaranje Beogradskog festivala u Srpskom narodnom pozorištu

0

milonga
Nastupom londonskog teatra “Sadlers Vels” danas se u Srpskom narodnom pozorištu otvara 12. Beogradski festival igre, pod sloganom “Uhvati svetlost”.
Pred početak predstave, od 19 časova, biće otvorena i velika izložba plesnih fotografija Aleksandra Antonijevića, petog laureata jedinstvenog priznanja “Vip poziva”, u kojoj će Novosađani imati prilike da uživaju do 31. marta.
Ovogodišnji Beogradski festival igre u Novi Sad donosi fuziju savremene igre i najboljeg argentiskog tanga, predstavom “Milonga” koju potpisuje Sidi Larbi Šerkauji. Ovaj koreograf je u svetu priznat po inovativnim produkcijama, a saradnjom sa izuzetnim argentinskim igračima i muzičarima, stvara predstavu koja provlači njegov osobeni rukopis kroz tango. Ideja milonge služi kao vodilja, a istraživanje otkriva neponovljive čari plesnih večeri u intimnim barovima Buenos Ajresa.
Srpsko narodno pozorište će 30. marta od 20 časova ugostiti i trupu Balet Trokadero od Monte Karla. Čuvena njujorška trupa osnovana je pre 40 godina u cilju predstavljanja duhovite strane tradicionalnog baleta kroz parodiju i zamenu uloga među polovima. Zahvaljujući spoju kvalitetnog repertoara, komičnih situacija na sceni i impresivnog umeća krupnih muškaraca na vrhovima prstiju, Balet Trokadero od Monte Karla je stekao status pozorišnog fenomena, koji u naš region stiže po prvi put.
Velika imena svetskog baleta, koji dolaze u Srbiju su tu upravo zahvaljujući podršci Delegacije Evropske unije u Srbiji, a izvođenje programa podržavaju Ministarstvo kulture Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Grad Beograd, ambasade i inostrani centri kulture.

Autor i foto: 021.rs