Početna Danas u gradu Otvoren prvi klub za mame

Otvoren prvi klub za mame

0

Mamarijum otvaranje-20

Organizatorke kluba za mame Tamara Josić Šolar, koja je po zanimanju lekar, Miljana Lekić-Jovanović, koja je farmaceut i Tatjana Ristić takođe medicinski radnik, sada mogu da odahnu, jer je njihova ideja sprovedena u delo.

Mamarijum otvaranje-12

Prvi Novosadski klub za mame “Mamarijum” konačno je otvoren u ulici Miše Dimitrijevića 87 i radiće svakoga dana od 1o do 18 časova, a za isti članarinu ćete platiti 1500 dinara ili do kraja novembra promotivno 1200 dinara( ko se učlani po 1200 ostaje ta cena).

Prostor je osmišljen tako da ima veliku prostoriju u kojoj će se održavati radionice, predavanja, vežbe za mame i tri manje prostorije, koje su prostor za druženje, osmišljene kao prijatne sobe, gde mama koja je na porodiljskom odsustvu, i nema nekog da joj pomogne sa detetom, može da dovede bebu, druži se, čita, razmenjuje iskustva, ili se informiše o nekom problemu koji joj je trenutno aktuelan. Imamo prostor za povijanje beba, mesta gde deca mogu bezbedno da se igraju, da se beba podoji ili nahrani, mama koja oseća da će se i njeno starije dete tipa pet godina osećati prijatno u ovom prostoru može i njega da povede. Mame će usput moći i kaficu da popiju i da se maksimalno opuste… Drago mi je što su na otvaranju naši prijatelji, potencijalni sadradnici ocenili ovo kao odličnu ideju…“, rekla je Tamara za naš portal.

Mamarijum otvaranje-04

Naša ekipa malo je prošetala prostorom koji odiše ljubalju i toplinom i porazgovarala sa jednom mamom Snežanom koja će sigurno biti čest gost:

Mamarijum je, čini mi se osmišljen kao podrška modernoj, ali i tradicionalnoj mami, pa pruža priliku da mama zadovolji svoje potrebe i želje, a ipak ne bude daleko od svog deteta. Lepa ideja i rado ću se priključiti.

Mamarijum otvaranje-40

Ova vesela ekipa mama poziva vas i vašu decu drage mame na druženje, mi smo posetom bili oduševljeni, a vi nikako nemojte propustiti ovo divno mesto u gradu.

Autor: Ivana Knežević
Foto: Zdravko Mosnak