Početna Danas u gradu Otvorena nova čitaonica na PMF-u

Otvorena nova čitaonica na PMF-u

0

otvaranje_pmf

Novoizgrađena zgrada Prirodno-matematičkog fakulteta danas je predata na korišćenje profesorima i studentima, zahvaljujući donaciji Evropske unije od 1,3 miliona evra.
Nova zgrada povećala je ukupan nastavni prostor fakulteta za 2.000 kvadratnih metara i obuhvata novu centralnu čitaonicu (330m2) kapaciteta 120 učenika, novu centralnu biblioteku (210m2), nove nastavne i prostorije za obuku, 14 kabineta za profesore (250m2 ).

Kroz projekat “Unapređenje infrastrukture visokoškolskih ustanova u Srbiji – EU HETIP” izvedeno je obnavljanje laboratorija, istraživačkih kabineta, učionica i komunalnih objekata u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Kraljevu, Novom Pazaru, Boru, Čačku, Vrnjačkoj Banji i Leskovcu. Projekat je obezbedio standardnu nastavu, specifičnu naučnu i modernu IT opremu na visokoškolskim ustanovama. Moderna, višenamenska nastava oprema značajno će poboljšati praktične veštine i kompetencije srpskih studenata i pomoći će Ministarstvu u poboljšanju potencijala naučno-tehničkih inovacija i istraživanja koja će uticati na ekonomski prosperitet.

EU HETIP Projekat je realizovan od strane Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Autor i foto: 021.rs