Početna Danas u gradu Plesom obeležena Zelena nedelja 2015

Plesom obeležena Zelena nedelja 2015

20150606_111915Povodom obeležavanja Zelene nedelje 2015. godine, EU info point NOVI SAD organizovao je u Katoličkoj porti plesni performans – FLEŠ MOB.

20150606_110903 (2)
“Zelena nedelja se obeležava širom Evrope na razne načine, mi u Novom Sadu smo je obeležili organizovanjem seminar za nastavnike na temu reciklaže, u toku je foto takmičenje za učenike srednjih škola, sa temom “Moje eko selfi”, a danas u Katoličkoj porti centralan manifestacija je Flash mob. Svi učesnici igrali su koreografiju na pobedničku pesmu sa Evrosong-a, u cilju da skrenemo pažnju javnosti na probleme koji se tiču životne sredine. Želimo da prenesemo poruku našim sugrađanima kako da pametno troše prirodne resurse kao što je voda, energija, i kako da se ponašaju sa otpadom ”, rekla je Snežana Pupovac, tim lider EU info point-a.

20150606_112042 (1)
Fleš mob je izveden nekoliko puta uz švedsku, pobedničku pesmu sa ovogodišnje Evrovizije. Svi učesnici manifestacije i naši sugrađani imali su priliku da dobiju edukativni i promotivni materijal – flajere sa korisnim informacijama o tome kako da u svakodnevnom životu pametno koristimo prirodne resurse.
Mnogo pozitivne energije doprinelo je kreiranju sjajne atmosfere u kojoj su se prenosile poruke o zaštiti i očuvanju životne sredine, ali na jedan drugačiji, inovativniji način.
U fleš mobu je učestvovalo oko 200 plesača iz 8 novosadskih plesnih klubova, ali i isto toliko njihovih prijatelja, roditelja, slučajnih prolaznika i ljubitelja plesa i muzike.

Autor: Ljiljana Kozarev