Početna Danas u gradu Počela manifestacija posvećena najmlađima “Dečija nedelja”

Počela manifestacija posvećena najmlađima “Dečija nedelja”

0

Flajer-poledjina-FIMEK

Pod pokroviteljstvom Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Republike Srbije, u okviru projekta SMANjI GAS koji se realizuje na teritoriji cele Republike Srbije, u Novom Sadu počinje Akcija DEČIJA NEDELjA – BEZBEDNA NEDELjA!!!

Tradicionalna manifestacija posvećena najmlađima pod nazivom “Dečija nedelja” i ove godine će biti obeležena nizom prigodnih dešavanja. Od 5. do 11. oktobra u okviru projekta “Smanji gas” u Novom Sadu biće realizovana akcija “Dečija nedelja – Bezbedna nedelja” sa osnovnom idejom da se deca upoznaju i edukuju o bezbednom učešću u saobraćaju. Pored deljenja flajera, uz pomoć vršnjačkog tima Saobraćajne škole i FIMEK-a, u blizini vrtića, škola, parkova, dečjih igrališta planirane su i edukativne aktivnosti po novosadskim školama i vrtićima. Paralelno sa dešavanjima u Novom Sadu i u Vranju će se sprovesti akcija i edukacija.
Učešće u “Dečijoj nedelji” je uzeo i predsednik Saveta i gradski sekretar za saobraćaj Grada Novog Sada mr. Nemanja Vukčević.

Planirane edukativne aktivnosti u Novom Sadu:

– utorak 06.10.2015. u 10č, vrtić ČUPERAK, EDUKATIVNI ČAS saobraćaja sa vršnjačkim predškolskim timom
– sreda 07.10.2015. u 10č, plato ispred SAJMA, Javni čas bezbednosti za školarce u saradnji sa Autoškolom M&M
– petak 09.10.2015. u 10č, OŠ Dušan Radović, Čas saobraćaja – bezbedan prelazak ulice, sa vršnjačkim timom Saobraćajne srednjoškolske sekcije
– petak 09.10.2015. u 14č, OŠ Jovan Popović, Čas saobraćaja – bezbedan prelazak ulice u saradnji sa Autoskolom M&M
– nedelja 11.10.2015. u 11č, centar Grada – Trg slobode, Javni čas bezbednosti u okviru Novosadskog Maratona u saradnji sa Autoškolom M&M

Zainteresovani građani mogu se uključiti u promociju bezbednosti i pratiti aktivnosti putem FB stranice: Smanji gas! i sajta kluba www.petromax.org.rs .

Autor i foto: NsHronika.rs