Početna Danas u gradu Počeo seminar o organskoj proizvodnji

Počeo seminar o organskoj proizvodnji

zdravlje-zdrava-hrana-organska-organski

Organska proizvodnja je nesumnjivo sve interesantnija onima koji se odlučuju za pokretanje agrobiznisa. Kako bi lakše i jednostavnije krenuli u posao naročito mlađa populacija imala je priliku da prisustvuje seminaru, koji se od danas održava u Novom sadu, a čiji je naziv Obuka za razvoj start ap kompanija.

Mladi preduzetnik Bojan Vojnov jedan je od učesnika seminara posvećenom osnivanju kompanija čija bi delatnost bila usko vezana za organsku poljoprivredu. Zainteresovao se za obuku jer kako kaže želi da osnuje firmu koja će se baviti marketingom, važnim segmentom za plasman organskih proizvoda.

Organizatori ovog, za buduće preduzetnike korisnog seminara, su Zelena mreža Vojvodine i Nemačka međunarodna organizacija za saradnju GIZ, a sve sa ciljem razvijanja preduzetničkog duha kod mladih, naročito u sektoru organske proizvodnje.

Iz Zelene mreže Vojvodine Olivera Radovanović kaže da na imaju i jednog kuvara koji želi da otvori restoran u kome bi kuvao samo jela od namirnica koje su proizvedene po organskim principima

Zagorka Marković iz nemačke mađunarodne organizacije GIZ napominje da ta organizacije neguje preduzenički duh I da ovakve seminare organizuju I u Subotici, Rakovici, Negotinu.

I pokrajinska Vlada svojim merama podržava organsku proizvodnju, a polaznici seminara o uslužnim delatnostima u poljoprivrednoj proizvodnji mogu i da računaju na subvencije prilikom osnivanja sopstvenog biznisa koje pruža pokrajinski sekretarijat za privredu kroz programe samozapošljavanja i novog zapošljavanja.

Autor i foto: RTV