Početna Danas u gradu Počinje izgradnja 12 novih dečijih igrališta

Počinje izgradnja 12 novih dečijih igrališta

igraliste_zig_novoJP “Zavod za izgradnju grada” najavilo je da će sutra , u ponedeljak početi izgradnja 12 novih dečijih igrališta.

Kako su naveli, 9 igrališta biće raspoređeno u vrtićima “Radosnog detinjstva”, a 3 na novim lokacijama u gradu. Novi, uređeni prostori za okupljanje i igru dece biće na sledećim lokacijama:

1. OŠ “Prva vojvođanska brigada” na Novom naselju
2. vrtić “Leptirić” – ulica Braće Krkljuš
3. vrtić “Maslačak” –  u Narodnog fronta
4. vrtić “Zvončica” – u Save Kovačevića
5.  vrtić “Vila” – u Vojvođanskih brigada
6. vrtić “Pčelica” – u Laze Kostića
7. vrtić “Svitac” –  u S. Novakovića
8. vrtić “Guliver” –  u Bate Brkića
9. vrtić “Pužić” – Vršačka 23
10. MZ “Liman I”  – u Veljka Petrovića
11. MZ “Bistrica” – Stojana Novakovića
12. MZ “Detelinara” – Bulevar Evrope

Igrališta će biti izgrađena na podlozi od tartana i šljunka, svi rekviziti biće za decu od 3 do 12 godina, a mogu ih koristiti i deca  sa posebnim potrebama. Buduća igrališta biće bezbedna za boravak dece. Prema najsavremenijim evropskim uslovima, koji podrazumevaju standarde visokog kvaliteta i sigurnosti, odabrani su materijali i podloge provereni na bezbednost, toksičnost i dugotrajnost – navode u ZIG-u.

Iz ovog preduzeća podsećaju da je opredeljenje da se nova igrališta grade u vrtićima utemeljeno u činjenici da obdaništa nemaju adekvatne rekvizite za igru dece i da su godinama unazad ove lokacije bile zanemarivane. Dodaju i da se, nažalost, ne može odmah intervenisati na celoj teritoriji grada, zbog čega ZIG nastoji da postupno i shodno finansijskim mogućnostima izgradi što više prostora za igru dece.

Autor:021