Početna Danas u gradu Počinju 9. Antićevi dani

Počinju 9. Antićevi dani

0

anticevi-dani_660x330

Manifestacija “Antićevi dani”, deveti po redu, počinju danas a tim povodom u Skupštini grada upriličena je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen ovogodišnji program koji će trajati devet dana.

Prisutnim novinarima obratili su se Jelena Crnogorac, predsednica Skupštine grada, Sunčica Marković , savetnica za kulturu i članica Odbora manifestacije “Antićevi dani” i predsednik stručnog žirija manifestacije, Draško Ređep.

Ovogodišnji laureat, dobitnik nagrade za najbolju zbirku pesama je Kolja Mićević, za delo “Rimaginacija” u izdanju Zadužbine “Petar Kočić” iz Banjaluke.

Želim da se zahvalim svim članovima odbora manifestacije ‘Antićevi dani’ i Kulturnom centru Novog Sada koji je dao veliki doprinos u kreiranju programa. Na taj način se Novi Sad odužuje ovom svestranom umetniku koji je ostavio neizbrisiv trag – rekla je Jelena Crnogorac

Predsednik stručnog žirija “Antićevih dana”, Draško Ređep, istakao je da je Miroslav Mika Antić bio i ostao veliki izazov za naredne naraštaje i da je za njega Novi Sad bio njegovo “veliko proleće”.

Članica Odbora manifestacije, Sunčica Marković, naglasila je da je celokupan ovogodišnji program u znaku 30. godišnjice smrti velikog umetnika. Takođe je istakla da je ove godine manifestacija proširena i na neke druge lokacije, pa će tako neki sadržaji biti organizovani u Staroj streljani – Eđšeg i ogranku Gradske biblioteke na Novom naselju.

Izvor: RTV
Foto:kcns.org.rs