Početna Danas u gradu Pomozite i vi: Donirajte humanitarnu pomoć za porodicu Rofa iz Titela

Pomozite i vi: Donirajte humanitarnu pomoć za porodicu Rofa iz Titela

0

Pomoc  (2)

Udruženje građana Novi Sad, Goran Crnojević, Mile Stolar -čovek dobrog srca i ljudi dobre volje pre mesec dana posetili su porodicu Rofa iz Titela i obezbedili humanitarnu pomoć u vidu najpotrebnijih stvari.

Porodica Rofa broji deset članova – majka sa devetoro dece, trenutno živi sa njih šestoro, među kojima je i beba, ostali su krajem prošle godine bez oca i sad su prepušteni sami sebi i ljudima koji žele da pomognu.

Da nevoljama nema kraja govori i činjenica da je ovoj pordici sada isključena i struja, te da živi u krajnje nehumanim uslovima…

Pomoc  (1)

Danas sam kontaktirao gospođu Snežanu Rofa da pitam šta je to najpotrebnije u ovom trenutku da mi obezbedimo, u planu nam je bilo da obezbedimo ogrev (drva) i novčanu pomoć, iz priloženog možete da vidite u kakvim uslovima žive i koliko se muče, ali tu nije kraj njihovim mukama, gospođa Rofa mi saopštava da su joj pre nedelju dana isključili struju i da joj je to sad najveći problem, ne toliko zbog nje, koliko zbog bebice i ostale dece, a vi zamislite kako je živeti u ovakvim uslovima i još bez struje. Obećanja da će se rešiti ovaj problem postoje, prvenstveno da će se obezbediti pristojan smeštaj, a onda sve drugo. Međutim, kako je sve krenulo, na vidiku nema smeštaja, a sad su im i struju isključili. Apelujem na sve ljude koji mogu i žele da pomognu, da se jave – udruženja, privatnike i političare – rekao je Crnojević Goran jedan od učesnika akcije, ujedno i dobitnik novembraske povelje za humanost.

Pomoc  (3)

Ekipa našeg portala poziva sve dobronamerne ljude da se jave Udruženju Građana, Goranu ili direktno porodici Rofa ukoliko na bilo koji način mogu da pomognu.

Pomoc  (4)

Autor: Ivana Knežević
Foto: Privatna arhiva