Početna Danas u gradu Ponedeljak rok za treću ratu poreza, rešenja dobila većina Novosađana

Ponedeljak rok za treću ratu poreza, rešenja dobila većina Novosađana

0

poresko_resenje_700Novosađani imaju rok do ponedeljka, 15. avgusta da plate treću ratu poreza na imovinu.Prva rata dospela je 17. februara, a druga 16. maja, kada Novosađani još nisu imali rešenja o porezu s iznosima za uplatu Poreskoj upravi.

Rešenja o porezu na imovinu za prvi deo godine stigli su na adrese većine Novosađana početkom juna, a oni koji nisu dobili rešenja bili su dužni da plate porez u iznosu koji je isti kao i prošlogodišnji. U Poreskoj upravi naglašavaju da građani, redovnim plaćanjem, omogućavaju da Novi Sad koristi uplaćena sredstva za održavanja ulica, puteva, vodovoda i kanalizacije, vrtića…

Inače, ne postoji nikakav zakonski rok koji definiše kada poreske uprave moraju da obračunavaju porez, pa samim tim pravno ne postoji kašnjenje rešenja – ali to ne sprečava državu da građanima definiše rokove za plaćanje ovog troška. Podsetimo još da je početkom ove godine smanjen iznos kazne koju plaćaju oni koji zakasne sa porezom.

Novosađani su veoma redovne platiše, što pokazuje podatak da je procenat naplate poreza na imovinu za 2015. godinu iznosio više od 90 odsto. Tu priču pogledajte OVDE.

Rok do ponedeljka se odnosi kako na fizička, tako i na pravna lica i preduzetnike.
Autor: 021