Početna Danas u gradu Predstava “Beton mahala” gostuje 5. maja u SNP-u

Predstava “Beton mahala” gostuje 5. maja u SNP-u

snp3652Pozorišna predstava “Beton mahala”, koju izvodi osam mladih glumaca novopazarske Dramske trupe “Joj, evo ih ovi”, gostuje u u utorak, 5. maja na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Predstavu su režirali glumci Branislav Trifunović i Rifat Rifatović, a do sada je premijerno i reprizno izvedena u Novom Pazaru, nakon čega je usledila zabrana i negodovanje… Te posle pauze od tri meseca je “#betonmahala” igrana je u Kruševcu, Paraćinu i Užicu.

Tekst za predstavu napisali su Džana Ljajić, Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Draga Kostić, Lejla Bučan, Amar Ćorović, Nedim Nezirović i Petar Kostić, koji i tumače sve uloge.

Mladi glumci novopazarske Dramske trupe “Joj, evo ih ovi” probudili su pre dva meseca brojne emocije i ustalasali lokalnu javnost predstavom koja kritikuje školstvo, dvojezičnost, političare, porodicu, odnose među ljudima. Ideja za ovu predstavu nastala je tokom Festivala pozorišta mladih (Youth Theatre Festival) koji se već dve godine održava u Novom Pazaru, u organizaciji Kancelarije za mlade.

Predstava će početi u 20:30 časova.

Autor: 021